Torino

Temat przeniesiony do archwium.
Szukam kontaktu z kimś kto mieszka w Turynie!!!piszcie na maila: [email] lub [gg]
Saluti:D
we wrzesniu wyjezdzam do pracy do turynu sama tez szukam osob ktore tam mieszkaja czekam na kontakt cel:+4866[tel]
ojej czy w Turynie mieszkaja jasys ludzie a moze nie? to dokad mnie wysyla f-ma a moze to juz alaska? odezwijcie sie !!!!!!!!!!!!!
ano mieszkaja, tylko od niedawna :)
czy to jest nowy rejon do zamieszkania dla polakow??????? czy teraz modny jest ten kierunek jeski znasz kogos to niech sie odezwie ja jade tam do pracy sono infermiera ciao a tutti!
mowilam o sobie :) mieszkam tu od 3 tygodni
opisz swoje wrazenia czekam pa!
Nie wiem za bardzo, jakich wrazen sie spodziewasz, moze masz jakies konkretne pytania?
Ladne, zadbane miasto (jeszcze troche rozkopane w ramach przygotowan do olimpiady (sic!) :D), w miare spokojnie (poza paroma miejscami do ktorych nie nalezy sie raczej zblizac samotnie wieczorowa pora), niewielu turystow. Przy czym ja mieszkam w centrum, nie wiem jak wyglada na obrzezach.
Najprosciej bedzie jezeli napiszesz co chcesz wiedziec, a ja sie postaram odpowiedziec.
ja mam pracowac jako infermiera za turynem w miejscowosci Tina mozecos wiesz o tym miasteczku bo przyznam sie to na mapie nie moge go zlokalizowac nawet tej samochodowej nie wymagam wrazen ale chozi mi o ogolny opis turynu moze to dobrze ze polakow tak malo ale i z czasem tu sie zaczna osiedlac czy np jest tak jak u nas cos w rodzaju pchli targ ze starociami bo ja zbieram takie rzeczy i lubie czodzic po takich bazarkach lub sklepach jak bys mogla sie rozejrzec i odpisac mi bede b . wdzieczna ciao a tutti!
hmmm udalo mi sie zlokalizowac ta miejscowosc, ale to 60km od Turynu, blizej wieksze miasteczka to Ivrea i Biella: http://tinylink.com/?R4pK2WBRlD

w centrum Turynu (Porta Palazzo/Piazza della Repubblica)jest targ uliczny, w soboty pchli targ, niestety w niezbyt bezpiecznej okolicy (duzo afrykanskich imigrantow, no i nie da sie ukryc, zdarzaja sie tam niemile sytuacje), jezeli znasz angielski kilka szczegolow tutaj: http://tinylink.com/?jeZgN1LQEH
serdeczne dzieki wlasnie wlosi otworzyki rynek pracy dla polakow wiadomosci z TVN 24 no to zaleje nas teraz fala samych swoich pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa