polski sklep na Tirbutinie-Rzym

Temat przeniesiony do archwium.
witajcie. czy ktos z was moze wie dokladniej gdzie ten polski sklep sie znajduje. bo Tirbutina to bardzo dluga ulica... wiem tez ze jest jakis polski sklep na Nomentanie, ale tez nie wiem gdzie dokladnie, ponoc na jakiejs obwodnicy, a wprost umieram z tesknoty za polskim twarogiem i kiszonymi...
A moze odwiedzisz nas w Polsce i kupisz tutaj ten twarog i kiszonego??:D pozdrawiam:-)
hej, mieszkam od czasu do czasu przez pewien czas w Rzymie, ja jakoś nigdy za jedzonkiem Polskim nie tęsknię, ale gdzie jest sklep wiem:) ten na Tiburtinie...wiesz na pewno gdzie jest dworzec PKS, tam gdzie są stanowiska na autobusy jest duży plac, a po lewej stronie stojąc twarzą do Stacji metra jest ten sklep...jaka nazwa ulicy nie pamietam, ale znajdziesz na pewno. Poza tym wiem, że jest też jeden przyWatykanie, niedaleko muru watykańskiego obok via ottaviano, tam też ook jest fajny punkt do naprawde taniego dzwonienia i pyszna lodziarnia:)
pozdrów ode mnie Rzym, jestemw Polsce od 3 tyg i już tęsknię
co do tego sklepu kolo watykanu to jak jest sklep sportowy na rogu zaraz kolo zajezdni autobusow to idz w strone nieduzej kawiarenki ktorej stoliki znajduja sie takze na ulicy jest tam duzo polakow ale z wlasnego doswiadczenia to uwazaj na znajomosci i skrec w prawo przejdziesz jakies sto metrow i znajdziesz sklep polski tyle ze ceny sa wyzsze jak w polsce :) musisz sie z tym liczyc :)via nomentana odpusc sobie bo to jest dopiero dluga ulica :) znajdziesz tam na pewno cos co bedzie ci odpowiadalo :)smacznego :)
http://www.polskaitalia.com/2008/07/polskie-smaki.html

Na tej stronie jest spis polskich sklepow, adresy i godziny otwarcia. :)
nazywa sie "Sklep Polski " ;)

jest dosc drogo , wlasnie dzis tam ide po kapustke kiszona :P
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka