pytanie

Temat przeniesiony do archwium.
chcialabym wiedziec dlaczego teraz wszyscy jakos jezdza do tych wloch... ja mieszkam tu od 11 lat i nie wydaje mi sie to jakis niezwykly kraj... moze wy mi to wyjasnicie...
ps na wakacje moge zrozumiec ale wiekszosc na stale juz chce jechac i znalesc wlocha/wloszke itd... mysle ze sa duuuuuuuuuuuuuuzo lepsze kraje...
pewnie dlatego ze jak w polsce jest do dupy to we wloszech bedzie lepiej i ze to kraj w ktorym "chajs rosnie na drzewach" to tylko moje prywatne zdanie... I od razu mowie ze nie mam ochoty sie z nikim klocic
chajs rosnie na drzewach-a to dopiero dla mnie nowosc.ja 7 lat jak tu mieszkam i jakos z drzew kasy nie zrywam-tylko zapiepszam.
SIEMANKO a ty to juz w ogole-jestes 11 lat i mowisz ze jest tu tak zle.co ty tu jeszcze robisz-pakuj sie i bedzie jednego mniej
Wedlug mnie inni tak to postrzegaja... Duzo by sie tu tematow utworzylo jakby zaczac o tym rozmawiac...
a moze cos go tam trzyma... :>>>
skoro tyle polakow tam jedzie na stale to na pewno musi cos w tym byc.....przeprowadzilam sie do wloch kiedy mialam 15 lat teraz mam 24 i w tej chwili jakos nie wyobrazam sobie siebie mieszkajacej w polsce........to nie znaczy ze nie czuje sie polka i ne lubie naszego kraju...poprostu tu jest troszeczke inny poziom zycia....przyzwyczailam sie do wloch i nie mam zamiaru jak narazie myslec o powrocie do PL...
wszędzie jest dobrze gdzie nas nie ma ;):D:D
hehehe cos w tym jest :)
siemanko to kwestia kto po co tu przyjezdza.Jesli tylko i wylacznie za kasa to moze sie rozczarowac.Ja bylem w wielu krajach europy i musze powiedziec ze nie ma wiekszego luzu jak we Wloszech.Ludzie sa bardziej otwarci niz np.Niemcy i mozna tu utrzymac sie z byle jakiej pracy.W Polsce zapomniec mozna o chocby 25% z tego:Pozdrawiam.
SZymcio z tego co czytam to widze ze zaradny z Ciebie facet mam prosbe jak bys slyszal o pracy dla kierowcy tirow to napisz dzieki
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka