o powiecie na temat Reggio di Calabria

Temat przeniesiony do archwium.
Wybieram sie wlasnie do Reggio di Calabria , ciagne tam za kobieta ktora mieszka tam od kilku lat (czego nie robi sie dla kobiet), a poznalismy sie w tym roku w polsce i ona namawia mnie na wyjazd. W sumie to mi sie podoba, mozecie mi napisac jak tam jest? I czy warto opuszczac kraj, bo to by pewnie byla dlozsza przeprowadzka. Nie jade za praca, ale jakie szanse miał bym tam jako energetyk(maja tam elektrycznosc??:))
Jesli ktos cos wie napiszcie cos o tej prowincji.

bede wdzieczny.pozdrawiam
Ciaoooooo :)

Byłam w Reggio di Calabria w te wakacje:) Naprawdę nie ma się o co martwić.Miejsce jest po prostu z bajki:) lepiej sobie tego miejsca nie mogłam wyobraźić. Miasto leży na morzem ...z brzegu widać wulkan Etna znajdujący się na Sycylii. Elektyryczność jest ..to jest normalne jak inne miasta włoch...Tylko tam turystka dopiero zaczyna kwitnąć :)

PApA
Reggio Calabria,bylem tam 4 razy i jade 30 maja znow.Znalazlem moja milosc wlasnie tam ale jest problem musze zaczac tam pracowac najpierw aby zrealizowac swoje marzenia z moja druga polowa.Teraz to milosc na odleglosc,ciezko jest.Z praca tam nie jest latwo.Moze Twoja znajoma ,moze sie spotkamy w Reggio.Energia tam jest,nie martw sie.Pozdrawiam i podaje [email]
PS.Cala Calabria jest piekna nie tylko Reggio.
Ja byłam też w RC, ale nie przesadzałabym że to miejsce jak z bajki...po prostu zatłoczone miasto z plaza w której szczerze nie raziłabym kąpać się na zapachy...ale ogólnie to spox=) Bedąc w reggio zajedź KONIECZNIE do Scilli, małego miasteczka nieopodal!
Sorki ale chyba bylas tam turystycznie i zaobserwowalas tylko to jak miasto zyje w okresie turystycznym.Nie polecam plaz,przeludnione.Polecam podjechac na lokalna plaze po za miasto,spokoj i mozna nawet na golaska sie poopalac:).Wybacz co do RC bywam tam i bylem w roznych porach roku.Radze poszerzyc horyzonty a dopiero oceniac.Miasto jest piekne jeeli je sie pozna nie od turystycznej tylko strony.Twoja opinia jest subiektywna no i coz mozesz powiedziec o miejscu ,w ktorym bylas 2 tygodnie czy miesiac w oresie letnim.Mimo wszystko pozdrawiam.Kto sie wybiera do RC w okresie czerwiec ,lipiec [email]
JA!!! JA!!! Koniec lipca i RC na mnie czeka!
Cześć będę w Reggio w sierpniu na kursie, razem z 4 koleżankami
ja bede w reggio od marca a konkretnie w Consenze jade na wymiane z programu Erazmus, jak tam jest? szukam jakiegos kontaktu, z gory dziekuje :) moj e-mail [email]
w reggio jest swietnie ja jezdze tam juz od 6 lat. mam tam kuzynke i kuzyna. bardzo dobrze umie wloski. studiuje w monachium i pracuje ale czasami na wakazcje jade reggio calabrii chociaz 1.5 miesiaca popracowac. bmam bardzo duzo znajomych w reggio polakow i wlochow.
A WIECIE GDZIE JEST PALIZZI MARIANA?
Ja tak! @;-))))))))))))hihihihihi!!!!!!!!!!!
prosze podaj mi swoj gg. potrzebuje pilnie informacji o regionie PALIZZI MARIANA.lub podaj swoj mail. jak tam jest?
odp na [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa