tanie rozmowy z europą

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktoś wie jak najtaniej polaczyć sie z wloch do polski, slyszalam że sa jakieś karty ale nie mam zielonego pojecia... albo cos takiego jak onet telefon w polsce, zastanawiam sie czy we wloszech tez jest cos takiego... dzieki za wszystkie informacje
wystarczy zainstalowac skype i rozmawiasz za darmo..albo sprobuj karty z kodem ..jest ich wiele rodzajow kosztuja 5 € i mozesz rozmawiac srednio 200 min oczywiscie stacjonarny-stacjonarny.znajdziesz je w tabacchi albo w negoziach western union,z nich tez zadzwonisz za ok 10 cent/min do polski.pozdrowienia
Ja uzywam edicart…kosztuje 5 euro np a moge z niej rozmawiac 124 min 9 na tel stacjonarne oczywiscie bo na komorke mniej…jakies 35 min tylko). Jak sie kupi karte za 10euro to ma sie odpowiednio 2 razy wiecej minut....240min czyli 4h. Karte kupuje sie w “tabakierze”. Dziala jak karty typu telegrosik, laczy sie z bezplatnym numerem [tel]a pozniej wpisuje sie pin z karty. Provblem bo nie mozna dzwonic z automatow…terzeba z telefonu stacjonarnego w pracy. Istenia oczywiscuiie automatry na monety I mozna wrzuci pare drobniakow zeby zainicjowac rozmowe…a pozniej auomat to zwroci wypluje jak pozna ze to 0800, ale nie mialam jeszcze tego szczescia spotkaAC DZIAJAJACEGO AUTOMATU NA MONETY. Wiec trzeba miec raczej dostep do tele stacjonalnych…I dzwoni sie ebzplatnie ….a z ta karta za 5 euro minuta rozmowy to ok 0.041euro czyli jakby nie bylo 10 razy taniej niz z telecomitalia J
Ja natomiast uzywam karty "Europa", do kupienia m.in. w tzw. phone center (najczesciej prowadzonych przez Arabow, jest tam tez zwykle internet, fax, ksero itp.). Kosztuje 5€ i moge rozmawiac 250min na stacjonarne, placac jak za rozmowe lokalna (czyli grosze, tu na szczescie nie jest jak w Polsce pod tym wzgledem:)).

Pozdrawiam,
Dee
...juz nie mowiac o tym, ze telefonujac z tegoz "phone center" placi si do Pl na stacjonarne - 6 centow za minute na komorke 22 centy.....moze nie wszystkie maja taka sama taryfe, ale w wiekszych miastach jest ich zatrzesienie i mozna znalezc tanie:-)
pod warunkiem ze nie maja zapisanego numeru stacjonarnego 0048 ..jak Germania mobile... bo wtedy duzo wiecej :-))))..wlasnie tak wyczailam w mokej miejscowowsci w jednym z tch malo ciekawych miejsc jakim jest phone center prowdzaony przez Arabow ...uuuuu..:-(
zawsze jest tez talkpro
strona bodajze www.talkpro.pl

place za minute z cakym swiatem, poza Stanami chyba 3 gr/minute...
za Stany 8 gr :)
zalezy jeszcze gdzie sie mieszka. Z Rzymu rozmowy kosztuja mniej nawet na te karty za 5€ . Tak jak do W-wy. Ja korzystam z Eutelii i mam 150 min rozmow-karta z tabacchi of course." Welcome" daje ok.130 min i jest wersja ze stacjonarnego i wersja z budki-oczywiscie mniej minut.
popi24, czy przebywasz jeszcze moze na tym forum????
baardzo bym chciala sie z toba skontaktowac, potrzebuje paru informacji, kiedys ze soba gadalysmy, moj email to [email]
z gory dzieki
pappa
Karta SONIC za 5 € 750min na stacjonarne. Yo
Pelipo gdzie ją można dostać?i ile zabiera za 1 połączenie?bo czasem karty mają dużo minut a potem połowę zjadają połaczenia.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa