sklepy w Mediolanie

Temat przeniesiony do archwium.
Wybieram sie w grudniu niestety tylko na trzy dni do Medilanu i bylabym wdzieczna za udzielenie mi inf. na jakich ulicach i gdzie znajde tanie sklepy z ubraniami, butami, torbami etc, a najlepiej gdzie sa jakies bazary, takie jak, na przyklad, targ Porta Portese w Rzymie. Lubilam tez zawsze sklep Oviesse. Za jakiekolwiek wskazowki z gory bardzo dziekuje.
hmm to dosc ciezkie pyatanie....duzy oviess jest na via lub viale Buono Aires...to taka ulica ciagnaca sie od loreto do Porta Venezia...(przystanki metra) jest tam troche sklepow, ale jakich sklepow szukasz konkretnie...bo ostatanio zwiedzalam tez via Vercelli...ale dokladnie zwiedzalam....no jest tez ulica do Duomo....albo wszystkie uliczki dochodzace do Duomo....
nie wiem jaki targ jest w rzymie ale slyszalam ze tu jest cos w srody i soboty kolo przystanku metra San Ambrosio...ale ja tylko o tym slyszalam...nie wiem co to jest. Jestem tu dopiero 3 miesiace ale wydaje mi sie ze spokojnie wystarczy ci 7 pietrowy dom towarowy obok duomo ...jak to sie nazywa...hmmm R...cos na R wypadlo mi z glowy....o wiem , Rinascente i jest jeszcze Coln tez ma pare pieter i sa tam fajne torebki (via Vercelli)- sklepy te są czynne bez przerwy obiadowej
wiem ze jest taka strona o Mediolanie z wyszczegolnionymi skelpami i firmami...ale tez mi sie zapomnialo...tzn nie pamietam adresu strony hehhe
chyba nie zaw iele ci pomoglam
Corso Buenos Aires- to jest dluga ulica ze sklepami, znajdziesz tam wszystko, bardzo dogadny dojazd metrem z calego Mediolanu.
Rinascente kolo Duomo jest OK ale skoro szukasz tanszych rzeczy to nie wiem czy tam znajdziesz, pozatym jest sporo outletow, ale to musisz miec samochod zeby sie tam dostac.
Jesli chodzi o sklepy typu Benetton, Sislay itp to takie sa porozrzucane po calym Medilolanie i bez trudu na nie trafic.
Jest tez Via Monte Napoleone, ale to juz inna bajka...
Jeli chodzi o bazary to ci nie pomoge, nigdy tam nie kupowalam
pozdr
Dziekuje. Chodzilo mi glownie o sklepy z przystepnymi na polskie kieszenie cenami, "Rinascente" w Rzymie bylo dla mnie, na przyklad, za drogie, ale za to w Coin i Oviesse troche fajnych rzeczy znalazlam. O Duomo nigdy wczesniej nie slyszalam, wiec dzieki za rade, skorzystam z niej na pewno i zaczne oczywiscie czegos szukac od Corso Buenos Aires... Jeszcze raz dziekuje za pomoc.
cze, jeżeli szukasz niedrogich i naprawdę fajnyh sklepów z ciuszkami, to radzę zajrzeć na via torino, znajdziesz tam sklepy wielu popularnych marek, np. mango, bernska, pimkie czy terranova (zawsze duże przeceny) i wiele wiele innych... jest tam świetny sklepik z torebkami i kilka z bucikami;)
Via Torino odchodzi od piazza del duomo... udanych zakupów!!!
Jesli chodzi Ci o targ podobny do rzymskiego na Porta Portese, to jedz w sobote (jest on w jeszcze jeden dzien przed poludniem - wtorek albo sroda, nie pamietam) na Viale Papiniano (to ten o ktorym ktos wspominal, ze jest blisko stacji metra S. Ambrogio).
Jest mniejszy niz rzymski; sa tam ciuchy, buty, akcesoria a na oddzielnej "odnodze" - zywnosc.
Pozdrawiam.
Ja rowniez pozdrawiam i dziekuje.

A tak na marginesie:

Jaka pogoda jest w grudniu w Mediolanie? Brac ze soba plaszcz jesienny, czy raczej kurtke zimowa? :)
plaszcz jesienny?!!wczoraj walilo sniegiem,mroz,ze nawet kurtka zimowa nie pomaga.
wez ze soba wszystko co cieple.najwyzej przed samym wyjazdem sprawdz pogode.ale na plaszcz nie ma co liczyc
Dzieki za pomoc, chociaz przyznam, ze liczylam na slonce, takie zimowo-jesienne, ale zawsze slonce....
Cześć!
Czy udao Ci sie w grudniu wyjechać do Mediolanu?
Ja też niedługa jade na kilka dni i chętnie posłucham wskazówek od kogoś kto już tam wcześniej był. Interesują mnie, chyba jak każda kobitkę zakupy, gdzie mozna kupić tanie ubrania, czy byłas na bazarach, jakie sa tam ceny? Czy stać przecietnego Polaka na kupienie sobie czegokolwiek :)
Gdzie można tanio zjeść i znaleźć nocleg? Będe wdzięczna za odpowiedź na adres [email]
Pozdrawiam
10 lutego wyjezdzam na stypendium do Wloch - Mediolan - na Accademia di Belle Arti di Brera. Wyjezdzam razem z kolezanka i nie mamy sie gdzie zatrzymac.....poszukujemy pokoju lub mieszkania do wynajecia...prosze o jakie kolwiek informacje. Z gory dzieki - moj adres [email]
Witam, czytałam Twoje pytanie na temat sklepów w Mediolanie, za 3 tygodnie sama się tam wybieram- czy możesz napisać mi gdzie są fajne ciuszki i byty w przystępnych cenach i czy warto wybierać się na ten bazar , o którym piszą w sobotę??
dziękuję, Ewa, [email]
Najwiecej sklepow jest na via Torino,corso Buenos Aires i okolice duomo.Mozna tez sie wybrac na corso Vercelli (czerwona linia metra).Targ jest we wtorki i soboty na viale Papiniano (zielona linia metra,fermata s.Agostino)Pozdrawiam i milych zakupow!
Najwiecej sklepow jest na via Torino,corso Buenos Aires i okolice duomo.Mozna tez sie wybrac na corso Vercelli (czerwona linia metra).Targ jest we wtorki i soboty na viale Papiniano (zielona linia metra,fermata s.Agostino)Pozdrawiam i milych zakupow!
jak się nie ma miedzi to się w domu siedzi a , nie lata po sklepach od lat wiadomo ze mediolan jest b drogi i tylko został ci bazar
jak się nie ma miedzi to się w domu siedzi a , nie lata po sklepach od lat wiadomo ze mediolan jest b drogi i tylko został ci bazar
Bardzo dziękuję i pozdrawiam.
Ewa
nji i używający innych nicków(ale wciąż to ta sama osoba).Nudzi ci się?Bez przerwy jak pies gończy,jak bulterier czy inny pitbul biegasz od tematu do tematu i mącisz,szukasz taniej sensacji,podtekstów.Pracujesz w ipn?
Jestem na rencie i wyjeądżam do Włoch.Mam do Was prośbę,chcę trochę poszaleć i pokupować ciuszków damskich ,młodzieżowych i dziecięcych.Mam wnuki i im zobiłabym niespodziankę.Wiadomo kasy jako rencistka mam nie wiele wiec szukam sklepów z tanią,ale markową odzieżą.Proszę o namiary na takowe,a może są tez giełdy towarowe jak u nas w Polsce.Proszę pomóżcie mi jako babci chcącej zrobić ładne prezenty rodzince,za nie duże pieniądze.
Z góry serdecznie dziekuję.Anna
szczeka mi opadla ..przyznam sie...Szukaj na MERCATO /ulicznym handlu ktory w danym miescie jest raz w tygodniu,na 100procent dana rzecz na mercato poza Mediolnem kosztuje duzo taniej,wlasnie na prowincji/czasem sa koncowki serii np Ripley..czy ty znasz w ogóle nazwy firmowych marek???tam mozna za ok 10 eu kupic rzecz ze sklepu, ktora kosztuje np 70 EU,mam na mysli spodenki dziecinne do lat 4..sa tez outlety..tylko z etakich jak ty chetnych na fajne rzeczy to sa tabuny..i szybko przebieraja..nie wiadomo ile lat maje twe wnuki..byl tu temat o outlet-ach..sprawdz w wyszukiwarce naszej/to ten protokat na prawo,wpisz slowa ,fraze ktorej szukasz/,zupelnie nie musialas nam pisac o swej sytuacji materialnej..ale niezwykle pocieszajace i budujace jest to z e osoby majace polska rente jada do Mediolanu na zakupy dla siebie,dla wnuczat..Udanych zakupow:D PS ..na Poludniu Itali jest duzo taniej niz na Polnocy
Temat przeniesiony do archwium.