cameriera senza esperienza.. :(

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,
czy ktos mi podpowie jak można znaleźć pracę jako kelnerka??we Wloszech oczywiście...jest tylko jeden problem..ja nigdy nie pracowałam jako kelnerka :( zeszły sezon przepracowałam jako cameriera ai piani i teraz chciałabym robić coś "ciekawszego", język znam "abbastanza bene" no i wysyłam to moje cv i nic :(
radze zazcac w jakims "malo wymagajacym" miejscu, i po prostu - nie mowic, ze nie masz doswiadczenia, i tak przewaznie na poczatku w nowej pracy wszystko mowia jak robic, ale to wszystko.
dzięki!!
chciałam zapytac czy Wlosi maja w zwyczaju zatrudniac Polki jako kelnerki czy tez pokojówki, jesli nie sa one zameldowane we Wloszech? i czy jest sens roznosic wszedzie cv nawet jesli nie poszukuja nikogo do pracy?
nie wiem czy mozna to nazwac zwyczajem..ale Wlosi maja glownie zwyczaj zatrudniac na czarno!..Kelnerka czy pokojowka..zalezy gdzie...jesli w hotelu to zreguly daja jakas miniaturkowa kanciape do spania..podkreslam miniaturkowa!..wyglada gorzej metrazowo od celi wiezennej w Polsce ..Z reguly przy ogloszeniu pisze: vito e alloggio wejdz wten posr wme wpisy pootwieraj ogloszenia specjalnie wybieralm te ktore oferuja wikt i nocleg,bo wiedzilam zepanny chca jechac zPolski na krotko i nie maja tam swego czyli wynajetego mieszkania..przyjrzyj sie ogloszeniom jak sa sformulowane..Specjlanie nie wklejalam ogloszen o pracy bez viktu i noclegu..bo by byly malo uzyteczne dla tego kto jedzie wprost z Polski i chce 'z buta' pracowac
zaponialabym o podaniu postu z ofertami:D http://www.wloski.ang.pl/Praca_w_okresie_wakacyjnym_39905.html
dzieki dzieki, ale wlasnie mam gdzie mieszkac juz we Wloszech, tylko nie wiedzialam jak z tym zameldowaniem, czy konieczne czy nie. i raczej juz w moim miejscu zamieszkania bede szukala pracy, a nie gdzies dalej :)
sens roznoszenia CV jest taki ,ze na 97 proc rozniesionego CV nie dostaniesz zadnej odpowiedzi..
co do tego zameldowania to: 1.poszukaj na forum sama z wykorzystaniem naszej fioletowej wyszukiwarki 2.do 3 mies pobytu nie muszisz miec zameldowania/residence w Itali http://www.twojaeuropa.pl/1261/legalizacja-pobytu-we-wloszech
dzieki za info, wlasnie to przejrzalam,czyli obejdzie bez zameldowania na razie :) a z tym cv to juz nie wiem co robic, no bo jak tak bede sie tylko pytac wszedzie o prace to beda mnie zbywac byle czym, ze nie potrzbeuja itd., a jak cos zostawie to moze kiedys sie odezwa ;P
Nie zbywaja. Po prostu pracy nie ma.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Inne

»

Pomoc językowa - tłumaczenia