proszę Was o rade

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Pisze, bo mam pewien problem. Od wrzesnia bede w klasie maturalnej. Jednak juz w kwietniu chcialabym wyjechac do Wloch (Mediolanu) i tam zamieszkac, a potem rozpoczac studia. Nie wiem jednak czy uda mi sie pogodzic to ze szkola. Czy znacie moze jakas szkole gdzie przyjezdza sie tylko na egzaminy albo cos takiego?
Za wszelkie odpowiedzi bede bardzo wdzieczna
pozdrawiam
p.s. Chcialabym wyjechac w czerwcu. wyzej sie pomylilam ;)
Jestem w podobnej sytuacji, tzn też zaczynam jestem teraz w liceum i za rok czeka mnie matura...
Ty zaraz po maturze wyjeżdżasz...zle Ci fajnie :) a gdzie dokładnie jedziesz, zamierzasz tam juz zostać?? jedziesz sama?? tak Cię wypytuje,bo ja po maturze chce studiować italienistyke i później też chyba wyjechac do włoch...podziel się swoimi planami, myśle że inni tez chetnie się czegoś więcej dowiedzą...
pozdrawiam
zle...*ale miało być :)
Chcialabym wyjechac juz w tym roku. Jestem w 2 klasie liceum, ale wlasnie nie wiem czy ze wzgledu na szkole bedzie to mozliwe. Jesli nie na 100% wyjezdzam za rok. Chce studiowac tam psychologie.
pozdrowienia
Jade sama, ale mam tam wielu znajomych.
ale Ci zazdroszcze...ja niestety nikogo tam nie znam i musze najpierw nauczyć się języka, zdać mature i skończyć tutaj chociaz studia licencjackie...a potem dopiero sobie wyjechać.
Bardzo Ci zazdroszcze i z całego seraca życze Ci powodzenia
Trzymaj się :)
Ja tez jestem w podobnej sytuacje. jak cos wiecie to piszcie.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia