na studia do rzymu czy mediolanu

Temat przeniesiony do archwium.
witam wszystkich! chce zaczac studia we Wloszech . Powiedzcie prosze, ktore miasto wybrac Mediolan czy Rzym? - bo te dwa mam do wyboru. Piszcie co wiecie o tych miastach, moze ktos tam juz studiuje? jak sie tam zyje? chcialabym znac dobre i zle opinie o tych miastach, a takze roznice miedzy tymi miatami, dotyczace wszystkiego, jesli takie wystepuja.saluti
Ciao :) a co chcesz studiowac? jej...tez bym chciała wybrac sie na studia do Italii, ale to dopiero za rok. Ja osobiście lepiej znam Rzym, ale niestety nie mam doswiadczenia odnosnie studiowania w tych miastach. Rzym ma według mnie świetną atomosferę, te zabytki, mili ludzie... ma swój klimat. Ja osobiście myslałam o studiach własnie w Rzymie, ale jeszcze zobaczymy :) Wydaje mi sie, że musiałabyś napewno kierowac się poziomem na uczelni, w której chciałabyś sie uczyć i zastanowić sie które miasto jest Ci bliższe. Życze wszystkiego dobrego z okazji świąt i pomyślnego wyboru! Saluti
hej, zastanawiam sie nad studiami we Wloszech. Chcialabym studiowac po angielsku stosunki miedzynarodowe badz lingwistyke stosowana (ang/ niem ).czy ktos moze wie na jakich uczelniach moge studiowac takie kierunki we Wloszech ?Czy polecacie tamtejsze uczelnie?Chcialabym studiowac w poblizy Rzymu ze wzgledu na to ze niedaleko mieszkaja znajomi :-)

za wszelkie inf bylabym bardzo wdzieczna;-)

»

Do autora strony - uwagi, propozycje