kontynuacja studiów

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich,mam problem i mam nadzieje ze ktos bedzie mógł mi pomóc,poinformować.Wlasnie kończę licencjat i chciałabym dalej się uczyć,te 2 lata- magistra zrobić we Wloszech.Czy jest taka możliwosc?problem w tym ze ja studjuje resocjalizację i nie za bardzo wiem czy jest jakas mozliwosc w tym kierunku bo cos takiego tam nie istnieje,tzn. taki kierunek studiów,pozniej trzeba chyba psychologie sobie wybrac albo nie koniecznie.Wiem ze studia tam sa plate,ale czy ktos moze mi napisac jak to tam wogole wyglada,interesuje mnie Modena i okolice.Włoski znam na poziomie dobrym.Za wszelkie informacje bede bardzo wdzieczna.
pozdrawiam:)
to jest link uniwersytetu www.unimo.it
za kazdy uniwersytet placi sie inaczej i zalezy to tez od twoich dochodow
a nie trzeba zrobic najpierw nostrofikacje licencjata na uniw z takim samy lub podobnym kierunkiem .? nie wydaje mi sie ze tak poprostu mozna skonczyc w pl czesc a 2 czesc zaczac w it.no chyba ze w ramach jakiegos programu np erasmus.myle sie?
Nostryfikacje napewno trzeba zrobic, jeden kolega powiedzial mi że napewno sie tak da,zebym mogla sie tam dalej uczyc, że muszę sie w konsulacie poinformowac.a czy nikt z was nie ma takiego doswiadczenia?albo nie slyszal o takim przypadku?wiem, erazmus to zupelnie co innego.
Dzieki wielkie z góry za wszelkie informacje,będę badzo wdzieczna,
pozdrawiam
ja z kolei slyszalam, i wiem z doswiadczenia kolezanki, ze jest bardzo trudno kontynuowac, bo sa zbyt wielkie roznice programowe. i bardzo czesto nie uznaja polskiego licencjata. to nie do konsulatu trzeba dzwonic tylko na uczelnie, oni lepiej wiedza jaki program wymagaja

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia