permesso + city srl

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mam małe pytanko. Ile wynosi czas oczekiwania na permesso di lavoro? Załatwiam pracę przez city srl i dokumenty wzięli ode mnie na początku marca, a permesso nie ma i nie ma. Wczoraj mi powiedzieli, że ministerstwo ma opóźnienia i trzeba dalej czekać, a to jest dość istotne przecież, bo opóźnia cały czas mój wyjazd...I moja wyboraźnia już zaczyna pracować i tworzyć różne czarne scenariusze...;). Dziękuje za odpowiedzi :), pozdrawiam!
hej, a kiedy miałaś zacząc prace? bo ja tez własnie czekam na dokumenty ale mam wyjechac pod koniec maja wiec mają do mnie dzwonić na początku maja i nic nie wiem o żadnych opóźnieniach...... mam nadzieje ze wszystko jest ok:)rn pozdrawiam
hej, własnie ja mam wyjechać na początku maja, jakoś między 5 a 10, więc już pasowały wiedzieć kiedy dokładnie...Chyba nic innego mi nie pozostało, tylko uzbroić się w cierpliwość ;). A do jakiej miejscowości się wybierasz? Ja do Cesenetico. Pozdrawiam.
myślę ze wszystko będzie ok, no chyba rzeczywiście nie masz innego wyjścia jak tylko czekac:)ja mam jechać do Bellarii ale tak jak pisałam dopiero pod koniec maja. A mam jeszcze pytanko: czym tam jedziesz? a może lecisz samolotem?
pozdrawiam
Teoretycznie wyrobienie dokumentów trwa około miesiąca. Wszystko będzie ok, w ostateczności dokumenty dostaniesz na miejscu. Nie ma się co na zapas martwić. Ja też jadę z CITY srl. Też jeszcze nie mam dokumentów, a bilet na samolot już mam i tak czy siak 1 czerwca będę w ITalii. Też jadę do Cesenatico. Jeśli chcesz pogadać i pozbyć się wątpliwości, odezwij się na gadu. 6295134.
Pozdrawiam!
No właśnie, a ja mam jechać już na początku maja, dlatego tak się niecierpliwie. Bo oni sami czekają na te dokumenty i dopiero wtedy ustalą mi termin. Co do podróży, to kobieta z tego biura powiedziała mi ostatnio, że jak zadzwoni z dokładną datą przyjazdu dla mnie, to poda mi nr do jakiegoś zaprzyjaźnionego przewoźnika busa, który z nimi już dłużej współpracuje i wie, gdzie dokładnie są te hotele, w których mamy pracować i w Polsce zbiera się większa liczba osób i jadą sobie razem. Mnie coś takiego bardzo odpowiada :). Co prawda bus jak bus, ale przynajmniej prosto na miejsce :). Dzięki za odp i do zobaczenia w Cesenatico ;), paaa!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia