krótki wyjazd

Temat przeniesiony do archwium.
Mam takie ogólne pytanie. Planuje krótki wyjazd do Włoch na własną rękę. Troche pozwiedzać i odpocząć. Prbem tkwi w tym ze nie znam włoskiego i zastanawiałam się czy dogadam się tam po angielsku? Chodzi o proste rzeczy typu wynajęcie pokoju w hotelu itp. Czy powinnam jednak za wczsu opanować kilka podstawowych zwrotów? Pewnie to uczynię za wczasu, lepiej byc przygotowanym, ale czy Włosi skorzy są do mówienia po angielsku, bo po doświadczeniach we Francji, przyznam że mam lekkie obawy..
Ja zanim poznalam wloski rozmawialam we wloszech po angielsku!ale przyznam ze wniektorych miejscach mialam z tym spory problem bo ich angielski byl bardzo slaby!
A wiesz, właśnie też to słyszałam. Dzięki za odzew
Owszem, angielski z reguly jest tu slaby, ale w hotelach w duzych miastach nie powinno byc zadnego problemu.
Jak bylam w Mediolanie w tym roku to moja kolezanka probowala dogadac sie z kelnerem w restauracji po angielsku no i niestety skonczylo sie tym ze ja jej musialam pomoc po wlosku!niedosc ze niemowil po angielsku to nic anic nierozumial!wiec radze Ci naucz sie troszke po wlosku,najlepiej kup jakies rozmowki!tam z zasady jest wszystko co potrzebne!
Owszem po angielsku bedziesz miec problemy , ale moze w mlodym towazystwie to sie dogadasz!!!
Warto zwiedzic duze , najslawniejsze wloskie miasta!A zatrzymywac sie na ich obrzezach !
Powodzenia
moze i Wlosi mowia po angielsku, ale za to ze swoim dosc zabawnaym akcentem wloskim, tak wiec zaczynasz sie zastanawiac: czy to co ten ktos przed chwila powiezdial byloi po angielsku czy po wlosku? hihih
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Kultura i obyczaje