Lavoro

Temat przeniesiony do archwium.
Otrzymałam ostatnio na maila takie ogłoszenie czy ktoś może wie czy to poważna oferta? firma nazywa sie cat. group. "Buon giorno,
ditta italiana operante in Polonia ricerca per i propri uffici in Italia personale da inserire nel proprio organico, per mansione da segretaria.
Si richiede conoscenza base di lingua italiana, utilizzo minimo di computers con programmi di paccheto Office."
a czy Ty dawałaś jakieś ogłoszenie o pracę ?....
bo jeśli to przyszło do Ciebie tak poprostu ( co byłoby strasznie dziwne )
to napewno jest mało poważne , nie wydaje mi się ,aby jakakolwiek firma ot tak sobie wyasyłała "propozycję" pracy na "przypadkowe" adresy e-mail i to jeszcze do Polski (?) , chyba ,że sama interesowałaś się nimi (kiedyś tam w jakiś sposób) :- /
tez mysle, ze to jakies podejrzane, a podali kontakt? sprawdz namiary, czy w ogole ich biuro istnieje itp.
ja juz sie nieraz natknelam na rozrywkowych Wlochow, ktorzy do swoich fikcyjnych firm poszukiwali personelu. Nie znaczy, ze tak jest i w tym przypadku, ale po prostu trzeba zweryfikowac dane firmy. powodzenia i daj znac, jak sie ta sprawa potoczyla...
No właśnie w tym sęk, że nigdzie nie wysyłałam żadnego ogłosznia i nie wiem skąd oni mogliby mieć mój adres emailowy. Napisałam do nich o więcej informacji ale jak narazie cisza. Ja to raczej sceptycznie jestem do tego nastawiona i nawet bym sie nie wybierała. Może ktos też przez przypadek dostał cos takiego?
może to jakiś żart... , nie wiem , bo jeśli nic do niech nie wysyłałaś to naprawdę bardzo , bardzo dziwne ... firmy nie rozsyłają swoich ofert pracy po całym świecie na wszystkie możliwe maile ... ,a może to jednak nie przypadek ? :- /
ja tez dostalam dziwna oferte na maila, nie wiem skad. ale ja czesto rozylam swoje cv do roznych firm, wiec moglo komus wpasc w rece przez przypadek. kazali wyslac cv poczta na podany adres i nazwisko. wyslalam, bo stwierdzilam - co mi szkodzi, najwyzej potem bede sie zastanawiac, jak odpowiedza - ale na razie cisza. ale dziwna sprawa, bo adres mailowy i tresc maila (ktory zachowlam na skrzynce) zniknely, tzn nie daja sie wiecej odczytac. a zamiast adresu nadawcy pisze: (???)
Witaj Strega

Ja rowniez dostalam ta oferte. Ja z pewnoscia sie z nimi nie kontaktowalam wczesniej, i tak ja i ty niczego w siecie na ich temat znalesc nie zdolalam. Znalazlam tylko to samo ich oglosznie na forum "gospodarka". Tez poprosilam o wiecej informacji, zobaczymy....
pozdrawiam
sorki, ze piszę nie na temat, ale chciałam tylko tak sie wtrącic.......rnrnDo Agi!!!!! Ciao Agusia, widzę,że jesteśmy w tym samym czasie na forum. Załuję, ze mnie tam nie ma.... Pozdrawiam pa Monia
Temat przeniesiony do archwium.