wakacje na elbie

Temat przeniesiony do archwium.
czesc, wybieram sie w sierpniu na elbe, był tam ktos juz moze? jak tam jest? ladnie? :) warto jechac?z góry dzieki za odp. pozdrawiam
Ja byłam.... Jest cudownie. Piękne morze, mikroklimat (nawet jak wszędzie pada, to tam pogoda dopisuje; a nie jest duszno, bo zawsze blisko do wody, jak to na niewielkiej wyspie ;-) )
Tylko nie ma co liczyć na jakieś większe miejsca rozrywkowe... Jeśli będziesz blisko Portoferraio, czyli głównego miasta Elby, to tam coś znajdziesz. Ale inaczej, trzeba sobie czas organizować samemu. Za to bary i kluby przy plaży są czynne do ok. 2 w nocy, więc posuchy nie ma.
Na Elbie spędziłam jedne z dwóch wakacji, które były najlepsze w moim życiu.
Baw się dobrze!!
Zazdroszczę, że tam jedziesz. ;-))
wielkie dzieki za odpowiedz:) ja bede w capoliveri, juz sie nie moge doczekac, a jak z komunikacja na wyspie, autobusy kursuja?:)
Szczerze to nie mam pojęcia, bo nie korzystałam, ale coś musi kursować... To mała wyspa, ale nie aż tak coby się tam na piechotę przemieszczać. Zorientujesz się na miejscu.
Baw się dobrze.
Wyspa jest piekna,podoba mi sie bardziej niz Capri.Woda jest czysciutka.Upal nie do zniesienia (bylam w lipcu) praktycznie cale dnie przesiedzialam w wodzie.Jedna uwaga,mojego chlopaka poparzyla meduza i mial slad przez kilka kolejnych miesiecy, a przy tym swedzialo go to niemilosiernie.Masc na oparzenia moze sie przydac.
Sa miejsca gdzie widok zapiera dech w piersiach,jednak auto na drodze nad przepascia juz nie robi tak pozytywnego wrazenia.
Widzialam,ze autobusy kursuja,ale podejrzewam,ze rzadko i w ciagu dnia.
Sa dwa porty Ferraio i Azzuro,osobiscie przypadl mi bardziej do gustu ten drugi.Rozrywki?Restauracje,puby,dyskoteki.Rowniez spacer wieczorny jest przyjemny,po miesteczku lub plazy,jak kto woli...

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa