Dokumenty we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
Zastanawiam sie czy przeprowadzajac sie do Wloch i przy wyrabianiu sobie tam roznych dokumentow lepiej jest podawac obydwa imiona czy wystarczy jedno? Wiadomo ze u nas uzywa sie normalnie jednego, ale w dokumentach typu dowod czy dyplom widnieja jednak dwa... Mnie osobiscie wydaje sie ze latwiej pozniej uniknac klopotow (np. ktos tu pisal ze Wloscy urzednicy nie widza potem czy to jedna i ta sama osoba i kaza wyrabiac jakies potwierdzenia) podajac od razu oba.... Co o tym sadzicie? Macie jakies doswiadczenia?
Pozdrawiam :) Monika
ZAWSZE podawaj oba imiona.
Bylo o tym nie raz na forum...
zawsze dwa...
mam tego teraz dowòd... w Polsce przy wyrabianiu dowodu tymczasowegi (jak sie mialo 14 czy iles tam lat) pominieto mi drugie imie.. nikt sie tym nie przejal, dowòd normalny w konsekwencji tez jedno, prawko jedno itd... przyjechalam do wloch no i tutaj mam wszedzie jedno bo wzieli dane z paszportu.. pojawilo mi sie dopiero drugie przy nowym dowodzie polskim i prawku... no i teraz klopot bo motorizzazione odrzucila podanie o riconoscimento prawa jazdy bo tam mam dwa a na carta identita, codice fiscale i permessie jedno... no i problem... bo nawet jesli pòjde do konsulatu i wydadza mi zaswiadczenie ze to jedna i ta sama osoba to musialabym latac po comune, agenzia delle entrate, questura, asl, inps, banca i bòg wie jeszcze gdzie zeby wzieli i zmienili na podwòjne imie... wychodzi na to ze latwiej teraz usunac to drugie imie, dostac nowy akt urodzenia i wyrobic tylko polski dowòd i prawko (paszport jest jeszcze na jedno.. i karta czipowa sluzby zdrowia tez)...
O rany! No to rzeczywiscie bede podawac wszedzie obydwa :) Grazie mille!

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia