Jakie życie i praca w Pescara

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś mógłby powiedzieć o życiu i pracy w Pescara.Wybieram się tam do pracy jako opiekunka osoby starszej , na 6- m-cy .Proszę o informacje dotyczace co mam zabrac ze sobą ,chodzi mi o ciuchy itp.rzeczy.
Co masz zabrac ze soba? Sugeruje:rn-majtkirn-skarpetyrn-biustonosze (liczba w zaleznosci od potrzeb)rn-kilka par spodnirn-spodniczkern-sukienkern-bluzki z dlugim i krotkim rekawemrn-kurteczkernCzapke i rekawice niekoniecznie.rnPoza tym:rn-kosmetyki do higieny osobistej (grzebien, gabka, szczoteczka i inne)rnrnCzy moge jeszcze jakos pomoc?
Dzięki !!! podstawowe ciuchy to i dziecko wie że trzeba wziąść.Chodzi mi czy cieplejsze ciuchy wziąść .Jesteś naprawde zabawna. Myślałam ,że ktoś powaznie odpowie na moje pytanie.Wybieram się tam do ciężkiej pracy , a nie na urlop ,będę 6 miesięcy ,więc zastaną mnie tam dwie pory roku.
Allora.. moim zdaniem powinnas zabrac rzeczy letnie i troszke cieplejsze, bo będziesz tam zarówno w lecie jak i w jesienie, nie możesz jednak brać pod uwagę naszej polskiej jesieni, we Włoszech wtedy jest nieco cieplej-taki klimat:) przydałby sie jakiś polarek, kurtka przejsciowa, wiatrówka czy coś w tym guście. Poza tym zabierz coś z ubrań typu"po domu", bo przecież nie bedziesz chyba pracowała w rzeczach na wyjście?!Trzeba pamiętac, że pogoda może być różna, bo gdy ja byłam w Mediolanie teraz pod koniec lutego, były dni, ze chodziłam w polarku!raczej z ubraniami zbytnio nie szalej, bo tam też napewno sobie coś kupisz,a potem nie bedziesz miała gdzie tego wszystkiego spakować:P pozdrawiam
Alutka ile ty masz lat? Skoro zastana cie tam dwie pory roku to logicznym jest ze masz wziac troche cieplych ubran i troche lekkich. Pytasz ludzi na forum co wlozyc do walizki, no daj spokoj! czy my znamy zawartosc Twojej szafy by wiedziec ktory sweterek przyda ci sie na wieczorne spacery?! pogody tez nie da sie przewidziec (zobacz u nas, jest czerwiec. W teorii powino byc prawie lato. A mamy zime). Nie chce byc zlosliwa, ale twoje pytanie jest najzwyczajniej idiotyczne, a odpowiedz moze byc tylko jedna: wez cos na cieplejsze dni i na zimniejsze
ko,przydaloby sie wiecej tolerancji z twojej strony albo jezeli nie masz humoru nie udzielaj odpowiedzi.
KO ty kiedyś wyjeżdzałaś poraz pierwszy do pracy za granicę i nie dziw się że padają takie pytania na forum Jeśli masz tak odpowiadać to szkoda czyjegoś czasu na czytanie tego co ty piszesz (o zgrozo ironicznie.)Ja pytam poważnie i nie tylko na temat ciuchów , ale także o życie i ludzi mieszkających w tym rejonie.Mój temat to życie i praca w Pescare.
Za twoje odpowiedzi dziękuje.Lat mam 50 i troszkę o życiu wiem i nie wyjezdżam ot tak sobie ,tylko sytacja materialna i bezrobocie zmusza mnie do podjęcia takiej decyzji , a nie jest łatwa.
czesc rozumiem twoje pytanie bo sama niedlugo jade jak zalatwilas ta prace jak masz ochote wymienic sie informacjami to zapraszam [email] lub [gg]
czesc rozumiem twoje pytanie bo sama niedlugo jade jak zalatwilas ta prace jak masz ochote wymienic sie informacjami to zapraszam [email] lub [gg]
chcialabym sie dowiedziec ile zarabiaja opiekunki w Pescarze?
a w pescarze teraz brzydko :( wieje i pada....schifo jednm slowem!!
SŁONKO , czy ty pracujesz w Pescarze .U nas w Gdańsku też paskudna pogoda .
hej,nie jeszcze niestety nie pracuję bo czekam na dokumenty,na razie mój chłopak zdaje mi relację stamtąd
Julio czy chodzi Ci o opiekunki do osób starszych - to gdzieś 700E z językiem , a bez języka chyba troszkę mniej, ale tak naprawdę to na południu Włoch płacą około 500-600E.
Alutka b.prosze podziel sie ze mną jak udało Ci sie znalezć te prace ,napisz prosze na mail [email]
Alutka,jestem poważna i uczciwa kobieta w Twoim wieku,życie zmusza mnie do szukania pracy za granica prosze odezwij sie do mnie
Witaj. Na poludniu 400 E. Im bardziej na pólnoc tym więcej. W Niemczech 1500E. Mówię o opiece nad starszą osoba. Pozdrawiam.
W Reggio Polki można policzyć na palcach, słyszałam że gdzies nei paesi, na wsiach są jeszcze rodziny które pracują w gospodarstwach. Stawka godz. 2,5/3 euro. Przy wolnej niedzieli nie wyjdzie nawet 400 E. Ukrainki pracują nawet za mniej więc stawki raczej pójdą w dół.
Hej-ja mieszkam niedaleko Pescary-zabierz ubrania wygodne-no i zarazem te letnie jak i te cieplejsze-Jeśli masz jeszcze jakeis pytania napisz [email]
napisałam CI na e-meila .pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

»

Egzaminy