Au-Pair

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 79
poprzednia |
Cześć Dziewczyny

Chciałabym wyjechać do Itali w celu opieki nad dzieckiem i przy okazji uczęszczać do szkoły.
Zarejestrowałam się już w dwóch biurach i przysłali mi dokumenty które muszę wypełnić w celu dalszej realizacji co również jest związane z opłatami dla biura.

Dlatego mam prośbę

Chodzi mi o to że łatwiej i szybciej znależć rodzinkę na miejscu
Napewno coś słyszycie i wiecie że np. jakaś rodzina poszukuje opiekunki
Bo jesteście tam na miejscu i macie znajomych oraz macie kontakt z innymi Au-Pair
Chciałabym wyjechać na dłużej bo tutaj nic mnie nie trzyma

Pozdrawiam i do usłyszenia
Skoro jesteś zarejestrowana w biurze to dlaczego sama szukasz pracodawców,przecież to obowiązek biura.Chyba,że trafiłaś na oszustów,bo nie podoba mi się to,że musisz im płacić.
Ja radziłabym szukac przez internet na stronkach : www.greataupair.com, www.aupair-world.net albo www.newaupair.com.
JA znalazłam na tej ostatniej. Załóż porządny profil, sama "klikaj" na rodzinki to na pewno coś znajdziesz.
Nie opłaca sie szukąć prze biura pośredniczące-płacisz im a w sumie sama możesz sobie wszytko załatwić.
Powodzenia
a ja znalazłam jeszcze JOLLY ITALIAN AU PAIR AG mają oferty jeśli znasz niemiecki,angielski,francuski.Szukaj też w rządowym informatorze MINISTERE DEL LAVORO E DELLE POLITICHE SOCIALI.Szukaj też na stronach:WWW.CERCOLAVORO.COM;WWW.ADECO.IT;CERCALAVORO.MONSTER.IT.Sabatka,napisz co z tobą,mam nadzieję że nie pojechałaś w ciemno i nic ci się nie stało
Witam

Jeszcze jestem no i cały czas się zastanawiam nad wyjazdem

Pozdrawiam
Dziś w Super Expresie podane są zarobki we włoszech,w najbardziej poszukiwanych zawodach.Są to zarobki na miesiąc a pracodawca musi zapewnić bezpłatne mieszkanie i wyżywienie i nie może zapłacić mniej.Opiekunka do dziecka musi dostawać 650 euro/m za 4 godzinną opiekę dziennie,5 dni w tygodniu. Opiekunka do osób starszych 700 euro/m. Gosposia:6[tel]euto/m. Jest też prawny zakaz płacenia pośrednikowi bo on już swoje dostanie od pracodawcy. Włochy przygotowały na ten rok kontyngent dla 170 tys.osób więc warto się postarać o legalny wyjazd bo złapanie na pracy na czarno może się bardzo przykro skończyć. Co z tobą się dzieję?
jestemrnspokojnie jeszcze nie wyjechalamrnautobus mam 10 lipcarnchyba ze pojade do znajomych to wyjade wczesniejrnna chwile obecna jestem zapracowanarnwczoraj pracowalam od 16-07.30 byla dyskoteka a po disco trzeba bylo posprzatac i przygotowac stoly na weselerndzisiaj iden a 18 tez do rana mamy weselicho na 85 osobrnrnpozdrawiam gorąco i do uslyszenia
witam wiec juz jestem w palermo pare dni pracuje jako opiekunka oraz pomagam w domu znalazlam sama prace przez internet i udalo sie jestem bardzo szczesli mimo ze jest to bardzo ryzykowne zaryzykowalam postawilam wszystko na jedna karte trafilam do pozadnej rodziny moj pracodawca pracuje w F I M S mam taka mozlowosc ze moge pomoc wam w znalezieniu pracy jako au-pair, sekretarka, itd.dlatego jezeli jestescie zainteresowane to przeslijcie cv i foto na adres sabatkamag@o2. [email] pozdrawiam i do uslyszenia Magdalena
Cieszę się,że posłuchałaś naszych rad i zaufałaś własnej intuicji i nie dałaś się wmanewrować w bagno Trzymaj się ciepło i napisz od czasu do czasu jak ci się wiedzie.Buziaki
A co to jest FIMS?
witam

to jest ochrona cos jak securiti

pozdrawiam jasne ze napisze pozdawiam wszystkich goraco
3majcie sie

jezeli sa osoby chetne do pracy to pomoge w znalezieniu bo mi nikt nie pomogl sama zaryzykowalam

caluski
możesz pomóc szukam pracy jako opiekunka do osoby starszej - kobiety,jestem solidna i uczciwa,mój email [email]
opiekunka do dziecka (niania czy jak to chcecie nazywac) a ragazza alla pari (au'pair) to nie to samo... operka nigdy nie dostanie tyle co niania nie poròwnujcie tego...
Ale nikt tu nie pisał,że au pair to to samo co opiekunka,podane zarobki dotyczyły właśnie opiekunek.
temat jest "au-pair" a mòwicie o opiekunkach z prawdziwego zdarzenia...
Sabatka planowała wyjazd do opieki nad dziećmi dlatego wspominaliśmy i o au pair i o opiekunkach.Na szczęści e Sabatka posłuchała rad,nie dała się oszukać i posłuchała własnego rozumu.Sabatka-odezwij się od czasu do czasu,wiesz dlaczego tak interesuję się takimi sprawami.Jak twoje podopieczne?
ola
jestem
ale nie mam czasu tu zagladac jestem zapracowana
a jak nie pracuje to sie bawie hhhaa
naprawde super trafilam
piszcie piszczie co tam u was bo u mnie ok

a teraz znikam
i de sie szykowac bo zaraz wychodzimy do pabu

a co tam u ciebie kochana i skad jestes i co porabiasz

ppaa
3majcie sie

Magdalena
Pytasz się mnie czy Zuzy?Jeśli mnie to tajemnica,nie mogę nic ci powiedzieć.Ale cieszę się,że wszystko z tobą ok.
ciebie kochana

witam witam

do uslyszenia
i caluski
Magdalena
hej :) wyglądasz (po wywopwiedziach) na sypmatyczną osobe wiec zapytam czy nadal masz mozliwość załatwienia pracy jako opiekunka dzieci lub osób starszych i jeśli tak to za jakie pieniądze.... to moj email [email] całuski
witam laseczki

potem odpisze poniewaz teraz ide nad morze
wieczorem wroce i napisze na twojego maila
ok

pozdrawiam
o milego dnia
Magdalena
Tak się cieszę,że ci się udało,również potroszeńku dzięki mojemu marudzeniu,żebyś uważała.
osobiscie odradzam Au pair........we wloszech mozna sie calkiem niezle ustawic mniejszym kosztem...trzeba miec ogromna cierpliwosc do dzieci, ktore jednak generalizujac roznia sie od naszych polskich. Zarobki w praktyce sa niewielkie. Jezeli juz to lepiej miec swoje mieszkanie a do dzieci dojezdzac, poniewaz wlosi maja tendencje do wykorzystywania obcokrajowcow a poza tym jednak lepiej byc niezaleznym. Jezeli znasz jakies inne jezyki, nie marnuj sie tylko zalatwiaj il permesso di soggiorno, il libretto sanitario i szukaj pracy w jakims biurze, albo przynajmniej sklepie..pozdrwaiam! ex-Au Pair
hallo

masz racje jeslo chodzi o pozwolenie na pobyt i niezaleznosc itd itd
ale od czegos trzeba zaczac
mi np odpowiada taka praca bo kocham dzieci lubie zajmowac sie domem

ja tutaj dopiero jestem ponad 2 tyg zobaczymy co bedzie dalej napewno chce zostac tu dluzej

a co do innej pracy to trzeba dobrze znac jezyk
chce isc do szkoly chce pracowac np w restauracji i zajmowac sie domem i dzieckiem czyli prowadzic normalne zycie i pomoc innym dziewczynom w znalezieniu pracy bo mam taka mozliwosc

ok laseczki pozdrawiam goraco i przesylam duzo caluskow

Magdalena
hallo

co taka cisza dziewczyny

co tam u was
bo u mnie bardzo goraco

czas szybko mija i nie odczuwam ze pracuje bo to dla mnie przyjemnosc
a przy okazji zwiedzam a wieczorem mam zawsze wychodne wiec nie narzekam

caluski

Magdalena
Zrobiło się cicho bo dziewczyny są na słońcu bo lubią brąz.Dopiero dziś odrobine się ochłodziło,podobno w niektórych miejscach popadał solidny deszcz.Po wakacjach pewnie znów temat ruszy.Bardzo się cieszę,że tak ci się udało.
witam laseczki

naprawde zrobila sie cisza
fakt przez tydzien mnie nie bylo bi bylam troche zajeta
teraz pewnie tez bede
bo jak wiecie zaczyna sie okres urlopow wiec gdzies wyjedziemy hhaa
a tak wogole to we wrzesniu jedziemy do Polski hhaa ale sie ciesze
napewno odwiedzimy Warszawe Krakow i moje miasto Bydgoszcz
tak wogole to zostane tu chyba dluzej
we wrzesniu ide tez di szkoly
i bede miala zalatwiane to pozwolenie na pobyt bardzo sie ciesze
ta mala ci sie opoekuje to szaleje za mna i nie chce zebym wracala do Polski a jak pojae to mam szybko wracac do Palermo
Za mna to ona jest ale bywa tez sie klocimy i czasami robi mi na zlosc
ale najfajniejsze jest to ze wymieniamy sie ciuchami itd itd

ok laseczki pozdrawiam i duzy buziaczek

A jesli chodzi o prace to caly czas jest aktualna
wiec piszcie do mnie

Magdalena
To ile lat ma ta twoja podopieczna,że możecie wymieniać się ciuchami?
witam

no moja podopieczna ma prawie 8 lat
ale ja jestem szczupla i dlatego pasuja mi jej ciuchy

pozdrawiam

Magdalena
hehehe a fason i wzorki też ci pasują? ;))))))) nie mówiąc juz o długości nogawek i rękawów.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 79
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka

Zostaw uwagę