ktos studiuje w trento

Temat przeniesiony do archwium.
szukam kontaktu. ,moze sie ktos odezwie i moglby mi pomoc w kwestiach formalnych.
A co chcesz studiowac? ja dwa lata temu mialam studiowac anglistyke i przeszlam przez formalnosci ale zrezygnowalam w ostatniej chwili, a moze wiesz jak w Trento znaleac jakas fajna prace?
odświeża temat... czy jest na forum ktoś kto studiuje w trento? zamierzam zacząć od roku 2011/2012 magisterke i chcialam zapytać o wasze opinie, pozdrawiam :)
ja nie studuję, ale studiowałam w Trento przez rok. na jaki kierunek idziesz?
na facolta' di lettere e filosofia, a kierunek - scienze storiche e forme della memoria :) a Ty co studiowałaś? jak Ci się podobało?
socjologię :) z tego co słyszałam z opinii znajomych studiujących lettere, kursy były fajne, chociaż zależy od wykładowców, ale to jak wszędzie ;) nie wiem czy to dla Ciebie istotne, ale większość przedmiotów ma tylko 3 punkty ECTS. Sesja jest zazwyczaj co bimestr (2-3 miesiace). Ogólnie poziom na UNITN jest bardzo dobry :)
a studiowałas poprzez wymianę czy zapisywałas się normalnie na studia? ja mam troche stracha przed tymi wszystkimi papierkowymi sprawami i biurokracją.. ale mam nadzieję że się uda :)
byłam na Erasmusie, także niestety nie orientuję się w tych sprawach papierkowych.. ale na forum dużo jest wątków nt. rekrutacji na studia, te wszystkie informacje powinny się nakładać. szczególnie, że Trento jest całkiem dobrze zorganizowane ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka