Siena

Temat przeniesiony do archwium.
Hej. Mam pytanko. Czy ktoś może polecić jakiś tani, blisko centrum pensjonat w Sienie. Będę wdzięczna.
a na ile chcesz jechac? bo jezeli na noc lub dwa i nie liczysz na luksusy to moze schronisko mlodziezowe na via Fiorentina? kosztuje ok 18 euro ze sniadaniem, pokoje 2 osobowe... i jest autobus ktòry jedzie do centrum ale to i tak nie jest az tak daleko..
Chciałabym pojechać na tydzień. Nie muszą być luksusy:) Ważne żeby było schludnie, tanio i niedaleko centrum
w schronisku jest troche "koszarowo" ale za to tanio.. w pokoju masz lòzko polowe, szafe, chyba 2 krzesla i umywalke.. ubikacje i prysznice na korytarzu... trzeba opuscic schronisko w godzinach porannych bo sprzataja...
Bylam w tym hostelu- jest czysty, schludny, sniadanie tez ok, takie typowo wloskie,typu rogalik, kawa, dzem. Jednak ja uwazam, ze jest on daleko od centrum- trzeba jechac autobusem, bo na piechote dluugo bys szla. No i w nocy autobus jezdzi tylko do ktorejs godziny, nie pamietam dokladnie, do ktorej, ale powroty ok 3-4 z nocnego balowania raczej nie wchodza w gre. Chyba, ze cos sie zmienilo od czasu, kiedy bylam. Jednak ogolnie, to warto tam pojechac, bo to jedyny hostel mlodziezowy w Sienie- przynajmniej jesli chodzi o te zrzeszone.
Namiary:
Ostello per la gioventu' "Guidoriccio"
via Fiorentina 89
53100 Siena
tel [tel]
mail [email]

Aaa-ten autobus ma przystanek pod samym hostelem.
Milego pobytu :)
hehe,masz racje z tym "koszarowym" wystrojem :) Mi pokoj kojarzyl sie troche z cela dla mnichow w klasztorach :))) Ale w sumie-jakie to ma znaczenie?Przeciez i tak nie siedzi sie w hostelu,tylko zwiedza Siene-ktora jest warta nawet spania w namiocie!!:)
Pozdrawiam!
Bardzo dziękuję
Tak jak mi radziliscie zamowilam nocleg w ostelu. Mam kilka pytan zwiazanych z platnoscia?
1. czy trzeba placic cala kwote od razu (bo wynika z tego ze tak)
2. jak zaplacic przez poczte skoro nie podany jest numer konta

Prosze o pomoc osoby ktore juz tam byly i rezerwowaly on line
ja rezerwowalam ze strony internetowej i placilam od razu karta kredytowa...
z tej strony rezerwowalam...
http://www.ostellionline.org/ostello.php?idostello=572
Ja tez przez ta strone rezerwowalam, ale nie chce placic karta kredytowa tylko wybralam opcje przez poczte. I nie podali mi numeru konta a musze zrobic przekaz pieniezny a mam tylko adres stowarzyszenia AIG. Czy to wystarczy aby zrobic przekaz?
no piowinien byc numer... moze napisz e-mail na adres holstelu i zapytaj..
Najlepsze jest to ze jak chcialam dzis zrobic przekaz pieniezny przez poczte to mi powiedzieli ze nie mozna zrobic poniewaz poczta polska nie ma podpisanej umowy z wloska. Do prawie wszystkich innych miast jest a do Wloch nie ma , jest nawet do Watykanu. Paranoja
A jest jeszcze moze ktos na forum kto nocowal w tym hostelu?
A jest może ktoś na fotum kto w innym, tez tanim miejscu w Sienie nocowal ????
mamy budowe w Sienie i wysylamy tam naszych inzynieròw, ale nie sadze zeby bylo tanio... pokòj 1-osobowy 90 euro a 2-osobowy 130 euro... hotel Arcobaleno... bardzo mila obsluga...
ale to oczywiscie nie jest tanio... no i jesli chcesz na termin kiedy jest palio to juz nic nie znajdziesz...
Nie, to nie jest tanio. Ja tam sie wybieram w polowie wrzesnia
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka