Polska Cortona

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc jejeku..az mnie ciarki przechodza, musze sie dostac z Polski do Cortony..a zielonego pojecia nie mam jak..czy zna ktos moze jakies dobre połączenie,moze nawet nie bezposrednie..tzn Polska(bo miasto mi obojetne, ti trafie bez problemu do kazdego..wiec nawet jak daleko dojade..:)Florencja, a pozniej Cortona..tylko pytanie czy ja dotre z tej np Florencji do Cortony. ..pomożcie prosze.
Z Florencji do Cortony jeżdżą pociągi - diretto albo regionale w kierunku Rzymu.
Pociąg jedzie ok półtorej godziny. Tutaj jest rozkład jazdy: www.trenitalia.it
czesc bylam w cortonie i jest to moim zdaniem najpiekniejsze miejsce na ziemi:)my jechalismy z perugii. skoro ktos pisze ze z florencji sa pociagi to sprawdz na www.trenitalia.it. ja wiem ze z perugii jedziesz pociagiem do camucia cortona i stamtad masz wahadlowe autobusy.a sprawdzilam ze pociag z florencji zatrzymuje sie na stacji terontola tam wysiadasz i przesiadasz sie na pociag do cortony to jest juz chyba tylko jedna stacja. troche chyba nakrecilam ale bede dzisiaj na internecie i zapytam jeszcze kogos moge tobie jeszcze napisac.pamietam ze cortona jest polozona na wzgorzu i jak wysiadziesz z pociagu musisz jeszcze dostac sie do niej autobusem. jest masa turystow trudno nie trafic.zazdroszcze tobie ze tam jedziesz,tam jest cudownie!:)pozdrawiam izka
Jejku..Izka,dzikuje Ci slicznie,przede wszystkim za te miłe słowka o Cortonie..ja sie tak boje,ze to taka malutka miescinka i ze nie bedzie nudna..a tu taka fantastyczna opinia..jejeku wyjezdzam w piatek, dzikeuje Ci ślicznie za wpsracie i dzikeuje za rady, pomgły,jszcze raz dzkuuuje, buziaki
to fakt to malutka miescinka ale jak pojechalam tam pierwszy raz a przyznam szczerze zrobilam to dlatego ze grali tam film pod sloncem toskanii to oszlalam i powiedzialam sobie wtedy ze jeszcze tam wroce.jesli moje losy potocza sie tak jak tego chce to na pewno tam przyjade odwiedzic to miejsce jeszcze raz.jest tam duzo wspanialych ludzi bardzo zyczliwych, troche turystow ale to oczywiste.mam nadzieje ze ci sie spodoba i zakochasz sie w tym miejscu tak jak ja. podam tobie moj numer gg chcialabym miec z toba kontakt moze bede mogla sie jeszcze na cos przydac albo moglybysmy sie spotkac w cortonie [gg] bedzie mi bardzo milo:)pozdrawiam izka

« 

CafeItalia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę