szukam osób z Alba Adriatyka

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |
Szukam osob które mieszkaja i pracują w Alba Adriatyka.
Możecie powiedziec mi jak tam jest.
wybieram się tam do pracy jako opiekunka.
Za wszelkie informacje będę wdzięczna
Przeleciałam wszystkie możliwe informatory,atlasy,encyklopedie,internet,pytałam się nawet znajomych którzy mieszkają od lat we Włoszech.Nikt nigdy nigdzie nie słyszał takiej nazwy.A może to nie miejscowość tylko nazwa jakiegoś klubu?Dziewczyno,żebyś w coś nie wdepła
Alba Adriatica (Teramo) znajduje się w środkowo-wschodnich Włoszech wejdz na tę stronę www.viamichelin.it wpisz nazwe i wyświetli ci się na mapie.
zwiedziłam stronkę ale po powiększeniu mapki Włoch do planu miasta to na skrzyżowaniu 2 ulic pokazuje się kółeczko z nazwą Alba Atlantica.I to mnie zastanawia,dlaczego tak jest.Możliwe,że to i nazwa miasta ale i nazwa lokalu(zastanawia mnie to kułeczko).
Wróć.Alba Adriatyka.
znów błąd.KÓŁECZKO.Sorki za literówki.
http://www.caroabruzzo.net/comuni/comuni.asp?IdRecord=254
Alba Adriatica to fajne miasteczko-zwłaszcza w lato-dużo młodzieży-fajne klimaty-fajni ludzie..........ważniejsze chyba jest to żeby osoba do której jedziesz była w porządku,bo to różnie bywa
Kółeczko jest dlatego że jest pokazane miasto ,które znalazłeś .Możesz wpisać inna miejscowośći lub kraj tez będzie kóleczko
Tekilla.Jesteś jeszcze w Polsce czy już wyjechałaś?Daj znać
Jestem jeszcze w Polsce i nadal szukam pracy .
Witam.I cieszę się,że się odezwałaś.Że wszystko z tobą ok.
Cześć Tekilla.Co załatwiłaś?Napisz
Słuchaj tam jest cudownie pieknie jak w raju znam tortoreto od pieciu lat jest tam kupe polaków,ale tez bardzo mili włosi ostatnio byłam 4 miechy temu pracowałam w gelateria w Albie znam duzo ludzi nawet mam tam amore!!
.
Czesc! Witam wszystkich, ja rowniez pracowalam co prawda nie w Alaba Adriatica, ale w miejscowosci Tortoreto, ktore jest bardzo blisko Alby. Na te wakacje równiez sie wybieram. Regiony te sa naprawde przepiekne, ale Polakow w zasadzie nie poznalam. Jezeli ktos jest lub wybiera sie w te regiony to prosze o kontakt, a moze uda nam sie spotkac:)
Witaj Ula,
Mam na imię Ola. Przez dwa lata pracowałam w Giulianowa w hotelu, powinnaś wiedziec gdzie to jest:) Okolice Tortoretto i Alba Adriatica są mi dobrze znane, wiem co masz na mysli pisząc, iż jest tam cudownie. niestety w tym roku nie mam już okazji tam jechać, gdyz miejsce w hotelu zajął mi ktoś inny. Jezeli miala byś na oku jakąś prace w charakterze barista/ cameriera lub coś podobnego to była bym Ci wdzięczna d=gdybyś dała znać. To mój mail [email] pozdrawiam serdecznie.
Czesc Ola!
Dobrze wiem gdzie jest Gulianova, ale niestety nic nie wiem o pracy w tych okolicach. Sama mam prace tylko na wakacje, mam nadzieje, ze jeszcze raz mi sie uda tam pojechac:) przykro mi, ze nie moge Ci pomoc. A chciałabym pojechac tam z kims z Polski, bo zawsze to razniej, kiedy mozesz porozmawiac w jezyku ojczystym:) A Ty jestes teraz w Polsce?
witam ja mieszkam kolo Alby miejscowosc wczasowa piekna ,morze i slonce zalezy do jakiej pracy przyjedziesz pozdrawiam Rita
Czesc! Ja przyjezdzam do miejscowosci Tortoreto,prace juz mam. Przyjezdzam do rodziny, u ktorej juz bylam w ubieglym roku. No i bede pomagac im w domu.
Czyli bedziesz boginia domowego ogniska
ha ha ha mozna tak powiedziec:)
Dziwak:)...no ja Cię proszę ...czyżby sarkazm?:):)
pozdrawiam
No gdzies to uslyszalem i jakos mi sie to spodobalo.Ale ma to swòj podtekst.To prawda Aagnes.Oznacza to inaczej gospodyni domowa.Ale kazda praca jest wazna to juz na serio.Tylko warto podnosic swoje kwalifikacje z czasem.Nie odrazu,wiem ze edukacja nie jest za darmo.Sam oszczedzam teraz.
tak mi się też wydawało żze lekkim/żartobliwym sarkazmem powiało..ale takim nie złośliwy:):)
Hej Ula;)
No trudno, jakoś może przeżyje bez wakacyjnego wyjazdu do Italii, chociaż żal jak nie wiem!!!!Te okolice to piękne regiony, tak mi się za nimi tęskni, że szok!!!No ale kontakty mi się troszkę pourywały i nawet nie mam kogo za bardzo popytać o pracę w tych regionach. A przecież hoteli czy restauracji tam jest na pęczki;)
Teraz jestem jeszcze w Polsce, bo się jeszcze uczę, w moim przypadku tez były wyjazdy tylko wakacyjne! Pozdrawiam serdecznie, powodzenia w Italii ci życzę;)
Trzymaj się ciepło!!!
witam witam ja również polecam te regiony jest cudownie latem:) pracowalam w chalet w Alba Adriatica...moze ktos mna jakies oferty pozdrawiam Paulina Piechnik
hej rita44 mam pytanko moze sie orientujesz co do pracy ..mowie plynnie w j.wloskim..:) a moze choc znaz ladne mieszkanko do wynajecia :) pozdrawiam
witam Paulina wejdz na www.cerco lavoro Teramo sa oferty na sezon ,a co do mieszkania to najlepiej szukac w agencji bo nikt cie nie oszuka zalezy za ile -pozdrawiam
a ja bylam w tortoreto i albe tez znam :) prace mialam polaczona z wakacjami, bo calymi dniami opiekowalam sie dwojka chlopcow i jak to dzieci w wieku 9, 10 lat cale dnie spedzalismy nad morzem... piekna pogoda, ogrom zabawy i przecudna atmosfera. pracodawcy traktowali mnie jak corke, zzylam sie i kontakty mam po dzis dzien :)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia