czy 700 euro to mało czy ok. ?

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanie i prosze o odpowiedz ma propozycje pracy w milano za 700 euro miesięcznie do babci 78 lat . ale jet tam tez jej mąż , nie wiem czy upomniec się o więcej z racji że ich jest dwoje ?
z tego co sie orientuje, wynagrodzenie dla opiekunki - pomocy domowej (nie wiem w jakim charakterze ty mialabys zatrudniona) waha sie od 600 do 900 € miesiecznie jesli pracodawca oferuje rowniez wyzywienie i nocleg. jesli zatrudnienie mialoby byc na stale, na umowe to wedlug przepisow zatrudniona nie moze pracowac wiecej niz 40 godzin tygodniowo i przysluguje jej takze 13 pensja i 3 tygodnie platnego urlopu w roku.
pzd:)
dzięki serdeczne za pomoc
Niezależnie czy pracujesz na stale czy na kilka miesięcy, na "bialo" czy na "czarno" należalo ci się będzie również likwidacjone, tzw. trzynastka oraz wyplacony wiewykorzystany urlop (2 dni za miesiąc). Oczywiście jeśli przepracujesz caly rok, to 100%. Jeśli 3 mies., to 1/4 tych świadczeń. Uważam, że 700 e do 2 osób, to za malo. Rumunka nie chce pracować za 800e przy zdrowej i sprawnej fizycznie 90 letniej babci. Jeśli będziesz pracowala na umowę, to dokladnie zapoznaj się z jej treścią. Życzę powodzenia i pozdrawiam.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia