au pair ,jak to jest? o co pytać?

Temat przeniesiony do archwium.
witam:)mam prosbe ,czy ktoras z was ktora pracowala juz w charakterze au pair mogłaby napisac cos na ten temat, jakie kieszonkowe otrzymywałyście? mi oferują 500euro miesięcznie ,to duzo czy mało? za 50godz tygodniowo??o co pytac przed takim wyjazdem zeby nie bylo zadnych niedomowien? z gory dziek iza odpowiedz:)
czescrna w jakim miescie bedziesz pracowacrni jak sobie to zalatwilasrna wydaje mi sie ze to chyba wystarczajaco 500 ale moge sie mylicrnppaa
w mediolanie, a zalatwilam bez posrednictwa agencji, nie wiem czy przez agencje nie byłoby bezpieczniej
ja tez zalatwilam sobie prace bez posrednika
wiec tez sie obawiam i ryzykuje
Niby przez agencję ciut bezpieczniej ale różnie to bywa.A jeśli chodzi o zarobki to minimalna płaca opiekunki do dziecka to 650 euro za pracę 4 godz.dziennie 5 dni w tygodniu+bezpłatnie mieszkanie i wyżywienie.Powinnaś też mieć możliwość uczęszczania na kurs włoskiego.Za więcej pracy większa płaca.Pamiętaj też że nie jedziesz tam jako służąca do wszystkiego.Masz się tylko zajmować dzieckiem.Skontaktuj się z JOLLY ITALIAN AU PAIR AG.A masz tą rodzinę sprawdzoną czy jedziesz w ciemno?
Jesteś tam jeszcze?
no własnie troszke w ciemno:> tzn nie do konca bo mam dziewczyne ktora byla u nich przez rok i mowi ze jest ok wiec mysle ze spoko bedize? a co z tym pocket money bo nie wiem czy przystac na takie warunki
Skoro jedziesz w ciemno i opierając się tylko na opini jakiejś dziewczyny to bym była ostrożna.Obyś tak w rzeczywistości nie wylądowała w innym miejscu,domyślasz się o czym mówię.Wejdź na tą stronkę co ci podałam,to włoska agencja au pair.A znasz jakiś jeszcze język prócz włoskiego?Napisałam ci też ile powinnaś zarabiać minimum i za ile godzin pracy.Zgodnie z normami włoskimi czas pracy to 36 godz.tyg.Te 50 godzin za 500 euro to już wyzysk.
dzieki :> cos mi tu od poczaku nie grało:| moze jednak poszuykam przez agencje bo to wydaje sie byc troche dziwne
Szukaj przez włoską agencję bo oni działają zgodnie z prawem.Nie pobierają żadnych pienędzy za pomoc.Na jakimś forum jakaś dziewczyna pisała,że miała jechać przez jakąś polską agencję,nie dość że chcieli kupę forsy za pośrednictwo to jeszcze kazali jej żeby sama sobie poszukała rodzinki.Zwiedzałam tą stronkę co ci wcześniej podałam,można się zarejestrować u nich.
Gassolina.Jesteś jeszcze w kraju?Napisz co u ciebie,co załatwiłaś?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka