tanie latanie-dla tych co latają

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 49
poprzednia |
czesc!kierujeto pytanie do osób które często latają do wloch.w jaki sposób kupujecie bilety i po jakichc cenach bo niby sa takie tanie a cena w dwie strony i dojazd do miejsca zamieszkania wyjdzie wiecej niz autokarem a więc napiszcie mi gdzie szukacie w necie tanich biletów,bo może żle szukam..mam zalożony aparat ort.i to wiąze sie z czestymi wizytami o polski tak więc mozecie mi cos polecic.czytalam cos o firmie centralwings rzeczywiscie są bardzo tani ale zle opinie tez krążaą o nich..że samolot to złom i odwolują loty..:/strach takim latać :/lecieliscie nim?????czekam na odpowiedzi ...pozdrawiam
polecam wizzair, płatność kartą kredytową :)

żeby bilet był tani trzeba min miesiąc wcześniej wykupić bilet bo potem nie wiadomo czy ceny nie wzrosna :)

a im więcej osób wykupi na dany lot bilety tym są one droższe :))

no chyba że chcesz czekać na last minute ale z tym nigdy nie masz pewności czy trafisz na ten samolot który chcesz :)

pozdrawiam :)
www.centralwings.com
www.skyeurope.com
www.wizzair.com

lecialam centralwingsem i skyeurope i zawsze bylo bardzo przyjemnie bez spoznien czy innych niedogodnosci...ale tez slyszalam, ze ludzie sie skarza..no coz, niestety w przypadku tych tanich linii trzeba byc przygotowanym na wszystko

kiedys wracalam do polski airpolonia i mi odwolali lot...nastepny byl po dwoch dniach!!! niestety w tym czasie byla to jedyna polska tania linia lotnicza..wspolpracowala z wloska volareweb...i obie spektakularnie zbankrutowaly!
mysle, ze teraz te linie sa pewniejsze

prawde mowiac nie wyobrazam sobie 25-35 godzin w autokarze - kiedys to przezylam i wydaje mi sie to najgorszym koszmarem!
sa rozne formy platnosci
- karta przez internet,
- przelewem bankowym lub wplata gotowki na konto -jesli rezerwujesz przez telefon
- sa tez jakies punkty (biura) obslugi klienta choc chyba tylko w duzych miastach i nie wiem czy wszystkich linii - tam mazna osobiscie kupic bilet
...ale wszystkie informacje masz na stronach web
A czego ty oczekujesz po tanich liniach? Luksusów? Na pewno nie są to żadne zdezolowane samoloty! Leciałam z Centralwings rok temu do Pragi za 200 zł w dwie strony a teraz lecę do Rzymu za 500 zł w dwie strony. No cóż, opóźnienia się zdarzają każdemu a są na pewno z jakichś przyczyn a jeśli z technicznych to wszystko jest po 100 razy na pewno sprawdzane. Zresztą w Polsce jest tyle tanicj lini, latają już od jakiegoś czasu a katastrofy żadnej jeszcze nie było. I oby tak dalej! Jeśli lot jest odwołany to przecież przełoża Ci na o\inny termin albo oddadzą pieniądze. Trzeba znać swoje prawa.
Ja latam do włoch wizzair'em.np. w piatek lece do mediolanu i za bilet tam i z powrotem zaplacilam 200 zl-oczywiscie trzeba go bylo zarezerwowac znacznie wczesniej.do tej pory bylam zadowolona poza jednym razem.mialam zaplanowana wielkanoc we wloszech,kupiony bilet z wizzair'a.przyjechalam na lotnisko w katowicach i okazalo sie ze samolot do mediolanu jest opozniony i nie wiadomo bylo ile.pomine fakt ze pozniej z mediolanu mialam leciec do katanii wiec ewentualne opoznienie moglo spowodowac ze nie zdaze na nastepny lot.w koncu okazalo sie ze samolot jest opozniony...9h(sic!).jako ze bylam zdeterminowana stwierdzilam ze poczekam:)po 2h okazalo sie ze samolot zostal odwolany.skonczylo sie na tym ze kupilam bilety w alitalii.a z nia tez byly przygody:)rngeneralnie nie mam zadnych zastrzezen do wizzair'a -oddali mi pieniadze za bilet.i milo sie z nimi lata.innymi tanimi liniami w polsce nie lecialam...jeszcze;)
A ja lecę w piatek z Krakowa do Turynu ze Sky Europe.Opisze wam moje wrazenia po powrocie w sierpniu.Mam nadzieje,ze obejdzie sie bez jakichś przykrych niespodzianek.
polecam loty z Berlina,jeżeli ktoś blisko mieszka oczywiście :-) www.hlx.de
pozdrowienia
Na pewno samoloty to nie złomy - gdyby tak było nie zostałyby dopuszczone do ruchu powietrznego.
Ludzie to lubią wymyślać różne rzeczy...
Hey!Ja raz zrobilam tak:
Gdansk London, London - Verona :)
Nie wyszlo drogo i nawet sie niedluzylo mi 2 godziny na Stansted:)
Acha Rayanir_ nie sa najlepsze ale latam nimi czesto i zyje!
pozdrawiam
od niedawna z Warszawy lataja linie NORWEGIAN :-))

polecam! szczegolnie tym, ktorzy decyduja sie na wylot w ostatnim momencie
zazwyczaj pozostale tanie linie 2 tygodnie przed wylotem kosztuja juz koszmarne pieniadze..prawie tyle co lot czy alitalia
...a tu wyglada to calkiem niezle;-)
lataja do Milano MXP i Roma CIA

www.norwegian.no
od niedawna z Warszawy lataja linie NORWEGIAN :-))

polecam! szczegolnie tym, ktorzy decyduja sie na wylot w ostatnim momencie
zazwyczaj pozostale tanie linie 2 tygodnie przed wylotem kosztuja juz koszmarne pieniadze..prawie tyle co lot czy alitalia
...a tu wyglada to calkiem niezle;-)
lataja do Milano MXP i Roma CIA

www.norwegian.no
Skyeurope odradzam.Mam z nimi zle wspomnienia.Poczatkowo oglosili ze samolot opozniony o 4 godziny a nastepnie o godz 2 w nocy powiedzieli nam ze lot odwolany.Tym pieknym sposobem zostawili ludzi w srodku nocy na lotnisku i niech sie dzieje co chce.(aha o zwrocie pieniedzy nie bylo mowy.Jestem pechowa wiec wcale mnie to nie zdziwilo.Zeby bylo ciekawiej to byla moja pierwsz podroz samolotem(dolecialam tylko pol drogi bo do Rzymu.Niestety przesiadki w Rzymie juz nie mialam mozliwosci przezyc:):)
polecam wyszukiwarke: www.skyscanner.net.
sa wszystkie tanie linie lotnicze
Tu nie chodzi o luksusy, tylko o w miare powazne traktowanie ludzi. Moj chlopak mial podobna historie ze Skyeurope. Przeciagali im spoznienie o kazda godzine az w koncu o 2 w nocy go odwolali. I oczywiscie zdarza sie, tylko ze na lotnisku w Balicach ten lot figurowal juz jako odwolany w okolicach 22 i przekazali info do Rzymu. Nie wiem czego oni sie bali, zlosci pasazerow?? O tej porze czesc osob moglaby jeszcze wrocic do domow, a tak w srodku nocy utkneli na lotnisku. No ale tanie czy nie tanie, takich historyjek pelno nawet w Lufthansie.
hej ja troche niby drozej ale latam z alitalia do mediolanu. po wszystkich przeliczeniach wyszla mi bardzo podobna cena do wizzair - chociazby ze wzgledu na czas spedzony w podrozy (jak ma sie 3 tygodnie to ok ale przy 4 dniach kazda godzina ma znaczenie) czy do krakowa czy tez katowic trzeba dojechac a jest to kilka dodatkowych godzin + oczywiscie bilet na pociąg ktory jezeli ma nie jechac caly dzien to wychodzi kolo 200 + dojazd na lotnisko w polsce i w mediolanie (przynajmniej dla mnie malpensa jest duzo blizej) a inna sprawa nigdy nie mam szans zarezerwowac biletu wczesniej niz miesiac wczesniej
Hello!Ach te aparaty. Tak we Włoszech wiąże się to z dużym wydatkiem. Ja jadę założyć do Polski i też będę wędrowała.Jeżeli chodzi o loty to napisz mi skąd jesteś i gdzie masz lekarza. Ja jestem z północy Polski ale aparat założę w Krakowie bo lepsze połączenie.Kombinuj z Ryanair przez Londyn lub Frankfurt Hahn.Wiem,że z przesiadką ale jest sposób na znalezienie dobrego połączenia.Napisz mi jak u Ciebie to wygląda, jak będę w stanie to Tobie pomogę. Pozdrawiam. [email]
hej odnalazłam swój watek po długim czasie póki co zostawalam we włoszech troche dłużej ale juz od nowego roku zaczn elatac bo leczenie mi sie przedłuzy:/jestem z rzeszowa papaaa i tez marta:)
polecam latanie liniami Norwegian dla ktorych pracuje:-)
jestem ze szczecina..skad te linie lataja i jakie sa ceny na sycylie?
warszawa - ciampino
warszawa - ciampino
warszawa - ciampino
sorry ja wyslalem tylko raz:-)
wow.chyba zatem pozostane przy rudniku.moze autokarem dluzej ale polaczenie nie jest takie zle
jesli chodzi o polaczenie italia - polska to sa inne linie, ktore lataja nawet do mediolanu... na sycylie chyba lata Centralwings
chyba jednak autokarem jest mniej zachodu.tak mi sie wydaje.no i jesli chodzi o bagaze to tez chyba autokar zabiera wiecej
20kg bagaz + reczny. Wiecej autokarem biora?

a probowales latac?
a jasne ze tak..wlasnie wrocilam z sycylii obladowana jak szalona.co prawda doplacilam kilka euro ale zabrano mi wszystkie bagaze ktore mialam ze soba
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 49
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia