badania odplatne

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich!
Mam potrzebe przebadania sie jak najszybciej(zwykle badanie krwi - zelazo) odplatnie, bo nie mam lekarza rodzinnego, a przypuszczam ze jak w poniedzialek pojde do ASL to zanim go sobie wybiore, to laboratorium bedzie juz zamkniete.
Moje pytanie:
czy w ASL mozna sobie zrobic takie odplatne badania, czy lepiej isc na przyklad do Misericordia (jesli tam takie badania robia), no i jesli ktos wie, to ile mnie to moze kosztowac?

:)
Podbijam, co by watek nie przepadl :)
z tego co ja wiem to musisz miec skierowanie lekarza z napisanym badaniami... nie mozesz wejsc do laboratorium i powiedziec chce takie i takie badanie.. nie weim co to ta miserykordia ale w ASL musisz miec ricetta rossa twojego lelarza.. prywatnie nie, wystarczy zwykla... ja robi eraz do roku badania z tzw. kasy (biore pigulke) i place za ticket wychodzi srednio ok. 40-50 euro
Wlasnie tego sie obawialam, tego skierowania. Wydaje mi sie to absurdalne, bo w polsce jak ide do przychodni panstwowej na odplatne badania to mowie ze chce to i tamto, i koniec. Skoro place, to po co mi skierowanie. Misericordia we Florencji to sa takie przychodnie chyba samodzielne, nie podlegajace pod ASL i wizyty tez mniej kosztuja, myslalam ze w calych Wloszech takie sa, i wlasnie sie zastanawialam czy prowadza laboratorium.
Zreszta zaraz wyruszam, i potem napisze tutaj, co by inni wiedzieli :)

Dzieki!

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia