Ile można zarobić w okolicahc neapolu ?

Temat przeniesiony do archwium.
Wiatma wszystkich serdecznie :). zastanawiam sie ile mozna zarobic w okolicach Neapolu jako pomoc domowa ? Do tej pory pracowałam za 700 ale wątpie zeby tam sie dało tyle zarobić.... czy ktoś coś wie jakie atm sa zarobki ?
tak zarobki sa podobne ale zalezy od rodziny mzoe znajdziesz rodzine bogatsza co ci da zarobic.
pozdrawiam
zarobki w neapolu sa niskie. ja mialam jechac do pracy jako opiekunka za 400 euro. wiecej nie dostaniesz, granica 400-500. jako poludnie zarobki sa tam duzo nizsze.
Ja mieszkam w Casercie i znam wiele polek które pracują w tym mieście (znajdującym się koło Neapolu) jako pomoc domowa i żeczywiście kokosów nie zarabiają... Około 500 euro co w porównaniu z północą jest niczym,ale jeżeli brać pod uwagę koszty utrzymania to na południu życie jest o wiele tańsze...Jezeli chcesz pracować w okolicach Neapolu to proponuję ci pracę na godziny bo za jedną godzinę zarabia się 6 Euro a na miesiąc mozna zarobic nawet ponad 1000 euro..
teoria zawsze wyglada pieknie ale w praktyce jest czasem szok.jesli pracujesz na czarno i masz zarobki na slowo to moga cie zrobic jak chca i nic im nie zrobisz.najlepiej jest zawsze pracowac an contratto wtedy wiesz ile masz zarobic i jak ci nie dadza tego to do sadu i wróca ci zalegla kase jak ja to zrobilem:)
wiec an czarno odradzam pracy chyba ze ktos lubi duze ryzyko ktore podnosi adrenaline ale ja juz tak ryzykowalem 2001 roku i dziekuje wiecej:)
teraz tylko legalnie i jestes zawsze na wygranej pozycji
dokładnie w okolicy neapolu bez znajomości języka dostaniesz max 500 euro za miesiąc zazwyczaj ciężkiej pracy, a jeśli chodzi o robotę na godziny, to 6 euro jest ciężko uzyskać standard to 5 euro, ciężko jest uzyskać więcej bez języka.
ja pracowałam w neapolu 1,5roku w wielu miejscach i zarobki były rozne za pierwsza prace dostawalam 500euro(bez jezyka)a pozniej juz coraz wiecej zalezy na jaka rodzine trafisz i ile wytargujesz ja maksymalnie wyciaglam 800euro przy opieceosoby starszej babka byla ok tylko rodzina okropna i zrezygnowalam czasem lepiej zarobic mniej i miec swiety spokuj ale na zbyt wielkie zarobki nie licz w neapolu ja teraz szukam pracy w milano i wyzej bo tam lepiej placa
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa