Czy kierowca kat.C znajdzie szybciej pracę

Temat przeniesiony do archwium.
Zamierzam z rodziną wyjechać do Włoch, okolice Bolzano. Jestem pielęgniarką. Mój mąż zastanawia się czy nie zrobić dodatkowo prawo jazdy kat. C (ciężarowe), mogłoby to zwiększyć szanse na znalezienie pracy. Czy ktoś może nam doradzić, jak z tymi szansami jest na miejscu? Pozdrawiam
z jakiej wyjeżdzasz f-my bo moja wysyła też kierowców i pielęgniarki ja sama jade we wrzesniu do pracy
Labor
tak ma szanse.Kolega jezdzi betoniarką i ma tylko C i zarabia 1860 euro na miesiac. Ale podstawa jezyk.
pozdrawiam
ten labor ma jakas strone internetowa?
www.labor.it po włosku i niemiecku.a jak poczytasz tą stronę to więcej się dowiesz.A na str.głównych izb pielęgniarskich przeczytasz cały kontrakt i kontakt.
No to mnie pocieszyłaś. Dziękuje za informację. Jest też strona internetowa Loboru w Polsce www.laborpolska.pl
serdeczne dzieki juz patrze co tam ciekawego :)
a wogole na jakiej zasadzie to dziala?
bysliscie tam osobiscie?
czy tylko wystarczy wyslac do nich cv i czekac az zadzwonia z jakas oferta pracy?
Wejdź na tą polską stronę,dowiesz się jak się z nimi skontaktować.Ja wysłałam najpierw maila do ich referenta w Bolzano,mailem dostałam cv,wypełniłam a resztę załatwia(za darmo)Labor.
20 sierpnia o 16.00 jest spotkanie w Rzeszowie. Pani Katarzyna Jaszewska, która jest także lekotorem j. włoskiego oraz szefem oddziału w Polsce bedzie przeprowadzała egzaminy z języka oraz informowała o niuansach związanych z wyjazdem. Tam dowiem się szczegółów dotyczących pobytu, pracy i ewentualnie podpiszę umowę o współpracy. Jeżeli jesteś zainteresowana, to podzielę się z Tobą informacjami, moje [gg] .
szkoda ze ejstem w itali bo bym podjechal sie dowiedzial cosik co tam powie pani :)
Bolzano Galeria Orazio 35; tel.[tel]; [email] [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia