Praca W Italii po Italianistyce:)

Temat przeniesiony do archwium.
Ciao a Tutti! Czy ktoś mógłby udzielić mi info na temat tego w jaki sposób rysuje się szansa na znalezienie pracy w Italii po Italianistyce? Aktualnie jestem na 3letnich studiach licencjackich na tym kierunku a magistra (też Italianistyka) chciałabym zrobić we Włoszech- zastanawiam się czy to w ogóle będzie możliwe ( wczęsniej w ogóle sie nie interesowałam jak to tam wygląda). W Italii mieszka mój ragazzo w związku z tym zalezy mi na tym aby uzupełniające studia magisterskie skończyć właśnie w tym kraju. Nie wiem jednak jakie są szanse na to aby budować przyszłość we Włoszech po Italianistyce...
Jesli Twoj ragazzo jest italiancem to on zapewne wiecej ci pomoze jak my :)
A odnosnie budowania przyszlosci to zalezy jaka chcesz budowac:)
Jak Twoim marzeniem nie jest m2 i maluch to proponowalbym budowac przyszlosc jak dla Ciebie (po italianistyce) to italia dobry kraj dla Ciebie np. praca jako nauczycielka w szkole itp.
Ale wiecej wyjdzie w praniu bo teoria jest zawsze przepiekna wiec bierz wszystko przez pół i nie wierz do konca w cudowny sen o "slonecznej itali"
dzięki za wpis:) Co do pracy nauczyciela to wiem juz, że cieżko takową dostać. Wiem, że wielu włoskich nauczycieli nie pracuje w swoim zawodzie albo nie pracuje w ogole... Dlatego chciałabym wiedzieć gdzie są (o ile są) poszukiwani italianiści..Italianistyka od zawsze była mom marzeniem i na razie się spełnia w cudowny sposób, po drodze poznałam też tego mojego "italiańca" i na razie wygląda na to, że będę musiała wyjechać:)::) Nie chcę za nic w świecie rzucać studiów, nie zadowala mnie też sam licencjat. Ciekawa jestem jak to z uzupełniającymi wygląda po skończeniu 3letnich w Poloni...
Moim zdaniem musisz byc w stalym kontakcie ze swoim ragatzzo:)
Ja tam wole polki bo ogolnie lubie wlochy a z ludzmi tzn.wlochami to tylko na dystans:) uwazaj bardzo na tych italiancow :) bo oni przewaznie sa kochani do momentu kiedy nie maja juz dziecka z polka.Jak juz jest dziecko to ............ fru :)
Po italistyce(nawet tylko po licencjacie)masz wielkie szanse tylko trzeba trzymać rękę na pulsie.Znając świetnie włoski(a do tego nie konieczne magisterium)można pracowac jako pilot wycieczek,w hotelarstwie,w jakiejś firmie jako tłumacz polsko-włoski i tak w nieskończoność można wymieniać.trzeba tylko chcieć.Nikt ci pracy nie przyniesie na tacy.To ty masz szukać pracy a nie ona ciebie.
trn temat był już poruszany ludzie!! czytajcie w archiwum !!!! a nie stale zawracacie gitarę
dziękuję za wszystkie wypowiedzi:):):) staram się znależć cos na ten temat w archiwum ale NIE MOGĘ- nie wiem czy ja jakas inna jestem czy co...:(:(
dziękuję za wszystkie wypowiedzi:):):) staram się znależć cos na ten temat w archiwum ale NIE MOGĘ- nie wiem czy ja jakas inna jestem czy co...:(:(
Wejdź w>Studia
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia