PRZEWOZY DO WŁOCH-PORÓWNANIE

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |
Prosze o podawanie mi informacji ile kosztuje przejazd do Włoch.
Potrzebuje miejsce docelowe i miejsce wyjazdu.
Zbieram informacje dotyczace cen przejazdow do Włoch i z powrotem.
Podawajcie ceny,nazwy przewoznika,miejsce wyjazdu i miejsce docelowe.
Mozecie rowniez opisac wrazenia i odczucia z podróży(komfort,czas trwania podrózy,atmosfere)
Prosze o inforamacje tylko o sprawdzonych przewoznikach.
Pomoze nam to stworzyc baze porównujaca różnych przewozników.
Z góry dzieki
Witam:) pytasz o przewozy wiec odpowiem ci na to pytanie. Czesto jezdze do Italii w rejony Reggio Emilia:) z mojej miejscowosci koszt biletu busem wynosi 320zł a dodam ze mieszkam na Dolnymslasku:) nazwy firmy na forum nie moge podac;/ Jazda busem nie jest zbytnio konfortowa ze wzgledu na duza ilosc osob i ciasnote:( przystanki sa robione co 3 godziny ze wzgledu na tahografy;/ przewaznie jade do 24godzin i to wlasnie jest najgorsze:( Z kolei jak jade autobusem place 200zł gdyz wykupuje bilet studencki;) a normalny kosztuje 240zł:) jazda autobusem jest o wiele wygodniejsza i trwa ok 18 godzin :) jezeli masz jeszcze jakies pytania lub chcesz uzyskac adresy przewozow zapraszam do rozmowy przez [gg] :) pozdrawiam
A ja podróżuje sobie autokarem , poza sezonem wcale ciasno nie jest ,wręcz przeciwnie , czasem autokar jest poprostu pusty , czy wygodnie czy nie to już zależy jak kto znosi długie podróże ,ale jednak 20 czy nawet 30 godzin ,kiedy autobus jest zapchany jest bardzo męczące , kiedy jest niewiele osób można wyciągnąć się na dwóch fotelach i przespać całą drogę ;) .
A niby dlaczego mamy nie podawać nazwy przewoźnika ? :)
ja podróżuje Eurolines , do Bolognii płaciłem za bilet 320 Zł , do Venezii 280,
do Rzymu 65[tel].... w obydwie strony .
No tak ty mozesz sobie podawac ale ja wole tego nie robic:) z mojego regionu w Polsce nawet jak jest sezon lub nie ma to i tak jest przepelnienie w busie a w autobusie zazwyczaj pustki! Nie mam pojecia dlaczego tak jest! Ostatnio musialam zmienic przewozika ze wzgledu na to ze jechalam busem bez klimatyzacji!! W XXI wieku to juz lekka przesada jezdzic takimi busami;/
patrz na mój serwer .... , ja też jestem z Dolnego Śląska ... :)
Odnosnie pisania tego o co prosilem to jest to dla osob ktore potrzebuja dowiedziec sie cen komfortu podrozy i kontaktu przewoznika.Bo lepiej jechac sprawdoznym niz jechac w ciemno jakims nowym.Wiec zostawiajcie na sibie namiary takie jak gadu gadu czy adres E-mail to pomoze w szybszym zlapaniu kontaktu miedzy osoba ktora chce skorzystac z uslugi a przewoznikiem.Forum sluzy zeby sobie pomoagac a jak do tej pory to powiem sam od sibie ze jesli chodzi o pomoc na tym forum to jest super a szczegolnie kolezanka z rzymu ktorej nik sie zacyzna na literke D :)
Przy okazji pozdrowie ja i wszystkich uczestnikow tego forum \.
Jeszcze raz dzieki odemnie i od tych którzy nie moga odpisac :)
misio go go....to jest cena w jedna strone autobusem??

>do Bolognii płaciłem za bilet 320 Zł ,
misio go go jak jestes jeszcze na forum to odezwij sie :):)
nie w obydwie ...... :)
juz sie pogubilam ...to znaczy dojazd do bolonii i z powrotem kosztuje 320zl????????????
tak , ale to było 3 lata temu , nie wiem jak teraz .... :)
a no wlasnie...bo teraz to ja wynalazlam w necie , ze przejazd do bolonii w jedna strone kosztuje 360zl:(:(
zaraz sprawdzę .....
weź pod uwagę fakt ,że ceny biletów zmieniają się w zalezności od sezonu ... , od wrzesnia wszystkie automatycznie pójdą w dół ....
jesli to cena sprzed 3 lat, to z pewnoscia jest nieaktualna....wszyscy wiemy jak zdrozalo paliwo i ze Niemcy wprowadzili oplaty dla autobusow(ciezarowe) na autostradach....w Czechach tez podrozaly te winietki i inne duperele
w sezonie bilet do Bolognii kosztuje 550 Zł w obydwie strony , pozatym jest to miasto ,do którego podróżuje wielu Polaków tak jak do Rzymu czy Neapolu , obecne ceny biletów podawane na stronach przewoźników dotyczą szczytu sezonu , od 1 września , nie będzie już to wyglądało tak źle ... ;)
Ja jechalem swoim autem na gaz.W tym byly winiety na czechy i austrie.Odpadly mi jednak autostrady w itali bo jechalem caly czas super stradą i zwiedzalem po drodze,stawalem na kąpiel w morzu.Jechalem 4 dni i bylo swietnie.
Cala podroz wyniosla mnie z polem namiotowym 2 osoby niecale 200 euro.
Autobusem jazda z Foggi do Mielca kosztuje 160 euro w obie strony tylko ze ta cena jest z lutego.Ale fakt w sezonie sa trozsze kursy ale niebawem polacy wroca do polski i odwrotnie i ceny wroca spowrotem do normy.
dzieki misio za informacje....550zl w dwie strony to calkiem przyzwoicie . ..a jak poza sezonem maja byc jeszzce tansze bilety to tym lepiej.pozdrawiam ***
z centralwingsem polecisz do bolognii nawet taniej jesli wczesniej zarezerwujesz bilet...jesli nie to pewnie okolo 5[tel]zl. bedzie kosztowal lot
jesli rezerwujesz bilet 2 mc.wczesniej to lot w dwie stony (krakow-bolonia) kosztuje 360zl(juz z wszystkimi oplatami-calosc)...natomist autokar kosztuje 560zl. w dwie strony , poza sezonem bo to jest cena obowiazujaca od pazdziernika( z krakowa do bolonii wiec wychodzi troche drozej niz samolot) .
zależy jakimi liniami podróżujesz , pozatym jeśli chodzi o samolot to trzeba wziąść pod uwagę opłaty lotniskowe ,pasażerskie , za bagaż , te tanie latanie to bzdura , leciałem sobie kiedyś do Paryża bilet za 20 Euro ( w jedną stronę rzecz jasna ) ,a jak mi powiedzieli ile wynoszą opłaty lotniskowe to mi oczy wylazły z głowy , a w biórze powiedzieli ,że 80 Zł góra ..... sranie w banie ;)
w sumie bilet wyniósł by mnie jakieś 650 Zł w jedną stronę !!!! więc pokazałem im środkowy paluszek ;) i sobie poszedłem , pojechałem autobusem , mniej wygodnie ,ale za to troche grosza zaoszczędziłem , różnie to bywa ,zależy jak się trafi ,zalezy od sezonu , nie zawsze te promocje są uczciwe ,ale jedno powiem od lat podróżuje autokarami Eurolines i ludzie ( kierowcy ) są przesympatyczni ( często włoch i dwóch polaków ) i mamy ubaw przezcałą drogę :))
misiu, ale ja mowie ZAWSZE o pelnych cenach

teraz lece za 98euro wawa-rzym i z powrotem - mimo ze kupilam bilet trroche ponad 2 tyg. przed wylotem
czyli pelna cena - okolo 400 zl. - NIEZLE, HUH?
no ba ! bardzo nieźle ! :)
Trzymac tak dalej ten temat forumowicze :)
a moze mi ktos zasponsoruje bilet do wloch w obie strony, chetnie pozwiedzam.
agatkaf a jakimi liniami lecisz? pytam tak z ciekawosci?
norwegian air shuttle
Sprawdz też easyjet.com Ja leciałem z Berlina do Neapolu za 24 euro, oczywiście aby załapać się na taką ofere musiasz kupić bilet jakiś czas wcześniej. Kumpel latał też połączeniami Berlin-Londyn Londyn-Bari, chyba z Ryanair.com. Jak masz zamiar jechać na północ włoch autobusem (np.Eurolines lub almabus.com.pl) to jeszcze można to jakoś przeżyć (chociaż mi było naprawdę ciężko). Jednak jak wybierasz się na południe to polecam samolot!!!! Jedyny minus samolotu to ograniczenie wagi bagażu.
Pozdrawiam
Do mnie kolezanka przyleciala na 10 dni samolotem... kupiła bilet na tam i powrot z 2 miesiecznym wyprzedzeniem, zaplacila 340 zł w dwie strony. liniami centalwings :)
Ja w jedna strone zapłaciłam 64zł z Krakowa do Torino i rezerwowala bilet 2 miesiace wczesniej w sky europe.polecam
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 34
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia