wynagrodzenie we włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Czy ktoś się orientuje jak wygląda przeciętne wynagrodzenie we Włoszech w szkolnictwie? I wogóle jakie wynagrodzenie we Włoszech pozwala na "godne" życie (nie tylko dach nad głową, jedzenie, ale również coś dla duszy) zrówno dla Polaków jak i Wlochów?
Dzięki jeśli ktoś mnie uświadomi
Mnie też to interesuje. Ile zarabia się w szkolnictwie we Włoszech (chodzi mi zwłaszcza o prywatne szkoły językowe)?

A ile zarabia się pracując w recepcji w hotelu?
Praca na recepcji we Florencji, hotel 4* 9[tel]€
czyli w Rzymie będzie jeszcze mniej? :(
milionerka tu nie zostaniesz,mozesz sie dorobic najwyzej wrzodow na zoladku
Postanowilas zmienic watek?;-)
nie w rzymie te same ceny :)
Dzięki. :) Jakby ktoś jeszcze wiedział, ile zarabia na rękę za godzinę lektor angielskiego w prywatnej szkole językowej, byłabym wdzięczna za podanie info.:)
Wlosi chyba jednak biora native'ow....
No właśnie chyba nie zawsze. Native jest dobry na konwersacje, ale gramatyki już nie objaśni tak dobrze, jak osoba, która nauczyła się jej zasad. No i oczywiście native nie będzie miał lekcji z osobami, które nigdy nie uczyły się angielskiego (chyba, że zna włoski na tyle dobrze, żeby objaśnić kwestie słownictwa czy wspomnianej już gramatyki).
W Anglii np. angielskiego uczą też Polacy, Rosjanie i nie jest konieczne, że to Polak uczy Polaków, Niemiec Niemców, itd.
Przeglądałam ogłoszenia szkół językowych w necie i rzeczywiście, część szuka tylko native'ów (np. British Council), a część nie-native'ów. :)

Ciekawi mnie tylko, jak płacą lektorom w takich szkołach.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia