SZUKAM POLAKOW-PARMA, MODENA,OKOLICE

Temat przeniesiony do archwium.
SZUKAM POLAKOW KTORZY MIESZKAJA W TYCH REGIONACH, CHODZI MI O PARME I OKOLICE. ODEZWIJCIE SIE.
Ja mieszkam w Modenie.Pozdrawiam.
czy orientujesz sie jak jest z praca dla kobiet w Modenie
a czy w samej parmie sa polacy? czy kursuja pociagi z modemy do parmy?
Rena11 !A o jaka prace Ci chodzi ?
ja mieszkam w modenie z moim chlopakiem i pracuje w bologni. mam 25 lat, skonczylam psychologie i pedagogike. i tez szukam polskich przyjaciol. napisz na maila, jak chcesz, [email]
agatka25 czesc !A gdzie mieszkasz w Modenie ?I jak dlugo ?Pozdrawiam.
Jestem pielęgniarka moze być do opieki nad osoba starsza lub dzieckiem , pomoc domowa cccccccchodzi mi czy bardzo trudno poszukac prace
miało byc chodzi przepraszam
Moge Ci tylko powiedziec, ze tu w Modenie jest duzo Polek,ktore pracuja jako opiekunki.Bardzo duze skupisko Polakow jest w Sassuolo.
a z wynajeciem mieszkani nie ma problemów i czy są bardzo drogie
Skoro jesteś pielęgniarka,masz aktualne prawo wykonywania zawodu to idź do polskich izb pielęgniarskich oni ci wytłumacza jakie potrzebne sa ci dokumenty.A we Włoszech musisz nostryfikować dyplom we włoskim Min.Zdrowia a później zdać egzamin z jezyka i przepisów we włoskich izbach pielęgniarskich.W wyszukiwarce znajdziejsz wiele tematów o i dla pielęgniarek.Ja jestem od RTG więc nie znam sie zbytnio na pielęgniarstwie
hej ja mieszkam w Parmie pozdrowienia
ja rowniez mieszkam w parmie - napisz cos wiecej @ [email]
ja mieszkam w castelfranco emilia (MO)
ja tez jestem z parmy...magda.zaraz sie uzbiera niezla grupa
ci wyzej to juz chyba jednak tu nie mieszkaja....dopiero teraz spojrzalam na date, ja jeszcze jestem ..ciao
Hej. Widzę, że masz dość aktualny wpis na tej stronie. Ja tu jestem od 4-tygodni (w Castelfranco) i myślę zostać dłużej. Może jakaś znajomość? Włoskiego nie znam ale mam nadzieję, że szybko nadrobię. Pozdrawiam.
hejka...to chyba troche daleko od parmy....ale jakby co zapraszam na nasza klase(polacy w parmie)...ciao
czesc!
wiem , że jestem nieczasowa ale teraz pracuje i mieszkam blisko Castelfranco w San Cesario i tak sie składa ,że szukam naszych mieszkających w tych okolicach,jeśli jeszcze jesteś odezwij się prosze.pozdrawiam :)))
witam Ja Mieszkam w Parmie , jesli chodzi o to miasteczko to wielu polakow tu mieszka, tylko malo kto sie zna. pozdr
witam mam zamiar sie pszenies z polsk do parmy jest tu szasa na dobre zycie i jak tu z pracom bym byl w sobowiozany za udzielenie odpowiedzi [email]
czesc mam na imie riwana mieszkam w montecchio emilia niedaleko parmy. moj mail
jak jusz siem pszeniesiesz to sam sopaczysz jake som szanze na leprzom prace
witam cie:*
jestem z la spezi...i chcentnie,jestem otwarty na znajomosc:D
heh pppozdro
ello z la spezi poblirzu jest ktos to walcie do mnie na gg:1[tel]
elllo
HEhe jeszcze raz heh
Miejsce.italia-la spezia
Kontakt:
gg:1[tel]
walcie.....na gg ello
Hej!!! Mieszkam w San Seconondo, tj. ok 15 km od Parmy. Jezeli ktos ma ochote do mnie napisac podaje email: [email]
tez szukam polakow w tych okolicach, dziekuje
ja mieszkam w montecchio emilia 10km od parmy moj mail [email]
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia