Dziennikarstwo we Włoszech!!!

Temat przeniesiony do archwium.
31-58 z 58
| następna
Zapomniałam dodać, że przed maturą uczyłam się włoskiego jakieś 4/5 lat.
Kasiu, z tym, ze to by wygladalo tak, ze ja wpadam o swicie, siedze do poznego popoludnia na kursie i skacze z powrotem na lotnisko... Czasu na spotkania towarzyskie raczej tu nie widze...:-( Dlatego dzielnie sie wymiguje.:)
:-(
Scarlet, jak juz pisalam powyzej, nie mam pojecia o studiowaniu we Wloszech i niestety nie znam nikogo, kto studiowalby tu dziennikarstwo, wiec nie mam wiele do powiedzenia.:-(
Wlasnie zatarlam wszelkie slady... :D
PS. Ale tak sobie mysle, ze - bez pytania jej o zdanie - kiedys wepchne sie w goscine do Trish i jej kotki, moze wepchniemy sie razem?:)
nie,no bez przesady...zawsze mozna wziac samolot nastepnego dnia:-)
dobry pomysl,prawda?
No niespecjalnie mozna, jesli firma nie ma ochoty zaplacic za hotel... Nie kus! Niech ci Trish przesle mojego maila to zrozumiesz, czemu szukam wymowek.;-P A zreszta Genua tez jest piekna... ;)
oh jak najbardziej...Shelly juz mnie zna wiec spoko...nie bedzie miala nic przeciwko...poza tym obiecuje juz Trish od wiekow ,ze tam zajade ale zawsze cos stoi na przeszkodzie...wiec kto wie,mozliwe,ze spotkamy sie w 3..

ps.Trish jezeli nie zrozumialas, to my wlasnie sie tam do Ciebie wpraszamy.
"Genua tez jest piekna"..to "tez " tam nie pasuje:-)
Lepiej w Genui niz w Milano.Hotel?ja mam pokoj wolny wrazie czego!!!
Nawet jesli Trish nie zrozumiala, to nic nie szkodzi, adres masz?;) Spotkamy sie pod drzwiami albo na dworcu!:D

Z Milano zrezygnowalam, przynajmniej w ramach kursu.;)
nie wiem czy ci opowiadala,ze raz tak zrobilam:-)
zadzwonilam do niej na tel i powiedzialam "podejdz do okna"-no i mnie ujrzala.
surprise
:D

Dobra, skonczmy ten off-topic, bo nas zaraz zlinczuja.;) Trzeba Trish wygrzebac skadis i jej zakomunikowac nasze postanowienie!:)
:-)
sama sie "wygrzebala";D
...no to kiedy ten babski wieczor??
Babski WEEKEND, kochana, chyba nie myslisz, ze na jeden wieczor bede sie z Rzymu tluc.;-P Przeczytaj maila, rewolucja wlasnie zaszla w moim mozgu...
...ale macie dobrze...babskie weekendy,rewolucje w mozgu...a ja na jakim swiecie zyje?
Kasik, jak ty sadzisz, ze teraz uda ci sie wymigac od babskich wieczorow (bez wzgledu na t,o ile ich by nie bylo) ....to ty sie gruuubo mylisz:D
Kasia, przeciez na ten babski weekend ty tez jestes zaproszona.:) A na rewolucje w mozgu zawsze jest czas.:D
no ja wlasnie juz do wszystkiego doszlam...zolwim tempem-ale doszlam:-)
Dee i mnie taka rewolucja w mozgu by sie przydala...jakakolwiek...daj przepis.a moze lepiej jak sie spotkamy...
nie WYMIGUJE sie(faktycznie to nie jest tylko po grudziadzku)
Czekam na ustalenie terminu.:)
puk puk-c'è posta per VOI
nie "puk puk" tylko "toc toc"
Momencik! To nie jest tak ,że ja nie szukam i idę na łatwiznę. Siedzę w necie od wakacji i szukam info na temat dziennikarstwa. To forum też odkkryłam dzięki tym poszukiwaniom. Ale nie oszukujmy się większość informacji o włoskich uczelniach jest po włosku (albo angielsku, który też znam bardzo słabo). Zadając jak to ktoś powiedzał ogólnikowe pytanie myślałam że jest niezobowiązujące i każdy napisze tyle ile wie na ten temat.Cokolwiek! Link, informacje, krótką notkę. Po prostu. No bo część z was przecież mieszka we Włoszech i orientujecie sie bardziej ode mnie. Wcale nie oczekuję, że będziecie siedzieć ze mną godzinami w necie, tłumaczyć strony uniwerków i podacie mi wszystko na tacy. Jeśli ktoś tak to zrozumiał to przepraszam. Postaram się następnym razem inaczej zadawać pytania. Pozdrawiam :*
http://www.medialaw.it/giornalismo/link/scuole1.htm
najczesciej sa to podyplomowki albo specjalizacje a zaczac mozesz od podstawowych studiow Scienze della comunicazione
i jeszcze to
http://www.odg.it/www.odg.it_old/scuole.htm
Dziękuję :)
Radze za wczasu przeczytac ksiązke http://portalwiedzy.onet.pl/16602,107,1,1,biblioteka.html
Powodzenia)
Temat przeniesiony do archwium.
31-58 z 58
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia