Wyjeżdżam do Włoch,ale...

Temat przeniesiony do archwium.
Nareszcie wyjeżdżam do Włoch, ale czy dolecę?
31.10 mam lot z Berlina do Palermo liniami HLX. Moją radość hamuje tylko obawa, czy nie wydarzy się nic niespodziewanego. Jakoś nie mogę się przekonać do tych tanich lini lotniczych. Wcześniej leciałam tylko raz Alitalią i wszystko było ok, mam nadzieję, że i tym razem dolecę cała i zdrowa;)

Jeszcze trochę, i nareszcie po 7 miesiącach rozłąki, miesiącach pełnych bólu i cierpienia (bo przypomnę jestem po operacji chirurgicznej), będę mogła wesprzeć się na silnym ramieniu mojego Italiano;)))
Zostały ponad 3 tyg., które wykorzystam na intensywną rehabilitację (choć trochę bolesną). Efekty są, więc warto pocierpieć.
Nie pozostaje mi nic innego jak odliczać dni do wyjazdu i życzyć wszystkim miłego dnia!
Dolecisz, kobieto, wiesz ile jest codziennie lotów tanich linii, i przeież wszystkie dolatują...

Poza tym życzę miłego pobytu na Sycylii :)
ale ja jestem sfortunata;))) Żartuję!
Dzięki za miłe słowa!
Ja latam na sycylie :skyeurope Kraków - Rzym,a potem win jet (tanie linie sycylijskie !!!!) do Catani, i zawsze dolatuje. Najwiekszy stres mialam,jak lecialam Alitalia w zeszle świeta,zgubili mi bagaż, omalo nie stracilam samolotu,bo bylo opoznienie spowodowane brakiem personelu przy odprawach,wiec tanie linie naprawde nie sa takie zle.
hej, ja w ciągu tego roku leciałam już 6 razy tanimi liniami- większośc centralwings, wcześniej skyeurope. No i żyję. I dodam, że większość podróży odbywam z córeczką. Głowa do góry- musi być dobrze. Kto myśli pozytywnie......
Ja latam tylko tanimi liniami i zawsze wszystko bylo w porzadku. Dobrze ze lecisz z Berlina a nie przez Londyn bo wiem ze tam teraz przez te bomby robia straszne problemy. Nie martw sie napewno dolecisz. A co porabiesz w Palermo? Studiujesz? Chcesz tam byc na dluzszy czas czy tylko na wakacje? Ja mam samolot teraz tez z Berlina ale na 28 pażdziernika. Zycze ci szybkiego powrotu do zdrowia po opercji. Trzymaj sie cieplo :)))
No to widzę, że nie mam się czego obawiać. Od razu lepiej się poczułam Naczytałam się w necie różnych głupot na temat tanich lini, i stąd moje obawy.
Jadę do Palermo na dłużej, może na stałe (jeżeli z moim facetem wcześniej się nie pozabijamy).
A teraz pamiętam, założycielka tematu dot. Palermo...
Szkoda, nie jedziesz 31;(, a jakimi liniami lecisz?

Pozdrawiam!
A jedzie ktoś może 25 października z Krakowa do Turynu? :) Potrzebuję towarzystwa ;)
znaczy się leci ;)
:) lece Berlin Tegel HLX tak jak ty :) szkoda ze nie wyszlo w ten sam dzien. Fajnie by bylo. Jak wogule ci sie podoba Palermo? Ja nie wiem czy moglabym tam mieszkac na stale. Ale pomimo tego ze jest to miasto zupelnie inne od znanych nam spokojnych polskich miast. Maxymalnie je lubie :)
Co za pech!!! A z jakiej części Polski jedziesz? No i jakim środkiem lokomocji?
jade z koszalina. mozna wykupic busiki w biurze turystycznym. podworza cie pod sam tegel. jak nie wiesz gdzie isc to pan kierowca ci pomaga. taki bus kosztuje ok 100zl w jedna strone.
Tak wiem, dziś się dowiadywałam. Też chyba pojadę busem, ale z Poznania, bo z Bydgoszczy nie jeżdżą.
Ale ten bilet wykupię jakiś tydzień przed wyjazdem. W razie gdyby coś odwołali...
Wydaje mi sie ze mozesz kupic tydzien przed wyjazdem. ja moj kupowalam dokladnie tydzien przed przylotem tutaj. a widzilam w autobusie ze ludze kupowali bilety na miejscu. ale ja bym tak nie ryzykowala. Tydzien przed to moim zdaniem najleprzy czas na wykupienie tego busika. Bylas juz w Palermo czy jedziesz tam pierwszy raz?
Od ponad 4 lat tam jeżdżę, tylko małe sprostowanie jadę pod Palermo (Termini I.)
Nie masz co się bać. :) Pewnie naczytałaś się głupot, że tanie linie mają gorsze samoloty. Przecież to nieprawda, każdy samolot jest sprawdzany tak samo jak w "normalnych" liniach. A tanie bilety biorą się stąd, że tanie linie nie drukują biletów, musisz mieć tylko nr rezerwacji, nie podają posiłków na pokładzie. Ja latam tylko tanimi liniami (w tym roku odbyłam w sumie 12 lotów) i żyję! :)
Jejku jak ci zazdroszczę,ja 3 tygodnie temu wróciłam z Sycylii z Salemi dokładnie i jeszcze nie mogę się pozbierać,a najlepsze jest to że teraz w piątek jdę na Calabrie i niestety autokarem 36 godzin!!! szok...czy ja w ogóle dojadę i w jakim stanie!!!!
no nic...
hmm...zobaczymy
KOCHAM SYCYLIE
Barista czytając Twojego posta uśmiechnęłam, brakuje kilka dni...
hallo hallo

pewnie ze dolecisz

a autobysy sa z bydgoszczy we wszystkie poniedzialki wyslalam ci maila kochana zerknij na poczte

caluski Magdalena
Temat przeniesiony do archwium.