kontynuacja studiow

Temat przeniesiony do archwium.
hej mam na imie paulina i chcialabym sie dowiedziec jak to ejst ze studiami 5letnimi jednolitymi w polsce ktre mozna przerwac i kontynuowac we wloszech? nie wiecie moze czy isnieje mozliwosc przerwania na etapie 3 roku w polsce i uzupelnienie tego jakas roznica programowa we wloszech tak zeby uzyskac dyplom wloski jak po studiach 3 letnich? ewentualnie jak to jest jesli chcialabym kontynuowac pozostale dwa lata we wloszech na jakims uniwersytecie na kierunku ekonomi? nie wiem czy juz moze ktos pisal o takim problemie ale bardzo zalezy mi na informacji dot tego ! jesli ktos moglby mi odpowiedziec albo cos poradzic prosze o kontakt [email] z grory wielkie dzieki!!!
hey, rowniez mam podobny problem....skonczylam licencjata w Polsce i chce kontynuowac w Mediolanie. Za 3 dni jade do Wloch i na poczatku listopada mam sie zglosic na uniwerek po wszystkie informacje (pisalam do nich maila). Wiem ze jest taka mozliwosc ale nie znam szcegolow. Jak dowiem sie czegos moge dac Ci znac. A z ktorej czesci Wloch jestes?? Pozdrawiam:)
heja!rnja juz jestem po tego typu przejsciach tzn. skladalam dokumenty na uzupel. studia na Bicocca (MI), w momencie dostarczania ostatnich dokumentow dowiedzialam sie przypadkiem ze w historii uniwersytetu nie bylo przypadku zeby obcokrajowiec dostal sie po rodzimych studiach odrazu na uzupelniajace (raz odeslali kogos na trzeci rok licencjatu). W kazdym razie mi zaliczyli tylko 80 kredytow z 180 a wiec musialabym zaczynac na drugim roku licencjata (ale w specjalizacjach moglabym miec potem cos tam jeszcze juz zaliczone).

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia