!!! TORINO TORINO !!!

Temat przeniesiony do archwium.
Czy znacie może jakąś stronę , na której byłaby fajna mapka Turynu , na której mógłbym spokojnie odnaleść różne ulice i uliczki ( chciałbym ją wydrukować ), bo ja szukam i nic znaleść nie mogę :(
głupi , głupi Misio :(
http://www.comune.torino.it/english/mappa/
Misiu, wyjechałeś już? Bo nie wiem, co z tą Pizzą :)
jesli chcesz miec fajne mapki i nie tylko to wpisz : www.viamichelin.it
Tam znajdziesz doslownie wszystko wlacznie z Turynem i jak dojechac do Twojej miejscowosci najkrotsza droga pozdr.
czesc misio go go, hai deciso di venire a TORINO??
ya pracowie w Torino. yestem zadowolony ty przybie w torino
wielkome to TORINO
giacomo
Misio jest bardzo smutnym misiem , bo niczego nie jest pewnien , na początek wybiera się do Torino , a jak się nie uda ? ... misio się tego bardzo obawia ;(
potem wybiarze się w inne zakątki Italii , pieniążków mało więc i czasu nie za wiele na znalezienie pracy ,ale mam cichą nadzieję ,że jednak się uda .... ;(
jeśli Torino nie przyniesie tego na co czeka misio , czyli pracy przedewszystkim , to wyruszy w zane mu nieco tereny jak Padova , Verona ,Ravenna (może) .... niech ktoś mnie pocieszy , proszę :( >chlip chlip<

Misio go go :(
misiu nie wyjedzie nigdy, bo wyjezdza juz od pol roku co najmniej, albo robi sie to natychmiast albo nigdy a szukanie mapek i innych detali to tylko zaslona dymna dla samego siebie - robie cos, przygotowuje sie ale nie moge jeszcze wyjechac bo brakuje mi tej mapki, tamtej... wiem, bo sama tak mialam...
wyobraź sobie ,że zanim wyjadę , muszę załatwić wiele spraw osobistych , nie mogę tak poprostu spakować się i zwiać , tutaj miałem swoje życie i muszę najpierw poukładać swoje sprawy , aby potem się o nic nie martwić ,no chyba ,że Ty robisz inaczej ? i wyobraż sobie również ,że mam tu pracę więc muszę wypełnyć umowę do końca tak jak ją podpisałem , jak nie dostane ostatniej wypłaty to nici z wyjazdu .... , pozatym lubię być dobrze przygotowany
właściwie mój nick (od zawsze) to Bubu..wiec jestem wręcz zobowiazana do pocieszania Misia...
We wszystkim co robimy a jest przełomowe w naszym życiu zawarte jest ryzyko..ale bez podjęcia tego ryzyka nigdy nie przekonamy się o słuszności naszych decyzji i wyborów...I jak mówił Ks. Twardowski.."Jeśli nie wiesz dokąd iść niech cię droga sama prowadzi..." Powodzenia od Bubu
dziękuję to było bardzo miłe :)

bardzo mi się to podoba ... ' Jeśli nie wiesz dokąd iść niech Cię droga sama prowadzi " ... piękne
misio go go prosze mowic po wlosku o po angleskiu, ya mowie po polsku bradzo troche, ya rozuimem barzdo troche:) dlaczego ty yestesh smutny?? ty yestesh zadowolony?? prosze kontakt moje mail yestesh
[email]
ya musie uczyc' po polsku:))))
Ciao Giacomo ! , eh si sono triste, perchè ho paura che non troverò nessun lavoro , mia amica invece dice che non vuole più andarci , perch'è convinta che tornerà presto a casa :( non crede che potrebbe trovare qualche lavoro :( .
Io tre 2 settimane sarò a Torino :) spero di trovare qualcosa , all'inizdio posso fare persino lavapiatti ;) poi vediamo .

Saluti
non ti preoccupare MISIO troverai lavoro, posso aiutarti!! dimmi quando sarai a Torino, non è difficile trovare lavoro, se parli italiano hai tante possibilità
Giacomo
:) tre due settimane e mezza ( precisamente ) , ho già comprato valigia enorme ;-)
*tra
hai trovato alloggio?? a Novembre viene anche una mia amica dalla Polonia, si chiama Julita, poi se vuoi ti lascio il suo numero. cmunque sia se vuoi contattari questo è il mio numeo [gg]
Misiu, fajno, ze jedziesz. Mam nadzieje, ze sie tam dobrze urzadzisz. Pozdrawiam.
Alloggio ? , eh all'inizio penso di fermarmi in qualche albergo poco costoso , ho trovato alcuni ,spero che ci saranno i posti liberi ;)
Alloggio ? , eh all'inizio penso di fermarmi in qualche albergo poco costoso , ho trovato alcuni ,spero che ci saranno i posti liberi ;)
53 Witam , dziękuję i też mam taką nadzieję :)
MISIO spero ti troverai bene a Torino anche se a me non piace molto..
penso che dovrai cercare alloggio tra studenti perchè c'è la possibilià di dividere spese. spero che ci vedremo e che tu mi insegnerai un pò di polacco. ya mowie po polsku troche :( papapa
ciao di dove quella julita??
Misio ..a jak juz będziesz w tym Turynie to "wklupiesz" jednemu ode mnie???;-)))
ciao MISIO dimmi esattamente il giorno che arrivi in aereoporto (penso arriverai a Caselle) che ti verrò a prendere :*****
ciao misio allora tutto pronto per Torino?? auguriiiiiii
ancora no è tutto pronto ;) malgrado ciò oggi vado all'agenzia di viaggi per comprare il biglietto ,a Torino arriverò col...pullman (no sopporto aerei :P )

Giacomo , che tempo fa a Torino ? non fa troppo freddo per caso ? ;-)

saluti
allora fino a 1 settimana fà era caldo, adesso le temperature sono scese tantissimo, siamo su 4/5° quindi porta vestiti pesanti.. vieni da solo o in compagnia??scrivi su [gg]
ciao a tutti da Torino!!!!!!!!! pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Inne