praca na Sycylii

Temat przeniesiony do archwium.
Kochani!!! Jestem od krotkiego czasu na studiach w Catanii ale chcialabym robic cos wiecej niz tylko studiowac... Bardzo zalezy mi na znalezieniu pracy ALE kompletnie nie wiem jak sie za to zabrac. Domyslam sie, ze pierwsza rzecz jaka musze zrobic to zdobyc permesso di soggiorno ale z tym problemu nie bedzie bo przeciez studiuje... a potem... moje pomysly=0. chcialabym pracowac dorywczo, np stac na jakis promocjach, itp, itd. ale nie wiem gdzie szukac tego typu ofert... Prosze o informacje!!!!
tez sie dolaczam do zapytania!!!!!!!!!!!
Stanie na promocjach jest modne tylko u nas(bo tam hostessa to po prostu prostytutka).Tam się tego nie spotyka.A zajęć lepiej szukać w biurach pracy.
NIEPRAWDA !!! We Wloszech istnieje cos takiego jak hostessa na targach ale do tego sa brane przede wszystkim dziewczyny po szkolach jezykowych, znajace co najmniej 2-3 jezyki a nie sex pieknosci bezmozgowe. W duzych miastach gdzie sa "complessi fieristici" w ten sposob dorabia mnostwo wloskich studentek i to nie ma nic wspolnego z seksem !!!
jasne ze jest takie cos jak hostessa, np na targi i rozne imprezy, bankiety, wazna jest znajomosc jezyka ale takze wyglad, a przede wszystkim wzrost bo bardzo czesto potrzebuja dziewczyn powyzej 170/173 cm wzrostu, dla niskich dziewczyn jest mniej ofert pracy tego typu, aczkolwiek mozna cos znalezc.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia