mutuo

Temat przeniesiony do archwium.
Tak sobie wlasnie czytalam troche wypowiedzi na forum..
Jesli ktos mialby problemy czy pytania zwiazane z pozyczkami mieszkaniowymi, sluze pomoca. :)
(szczegolnie jesli z okolic Mediolanu)
Serdecznie pozdrawiam
jesli jednak ktos by sie zdecydowal to czekam na [gg]
:)
pytac sie nic przeciez nie kosztuje!
czesc napisze do ciebie bo teraz jestem na kursie. moze wieczorem.ok
czesc napisze do ciebie bo teraz jestem na kursie. moze wieczorem.ok
Czesc! Moze pracujesz jako consulente finanziario lub cos podobnego?
Ja potrzebowalam info nt. zlikwidowania kredytu/estinzione del mutuo, ale wlasnie zadzwonilam do banku na n° verde i mi powiedzieli (w internecie nie bylo dokladnych info, np. co do wysokosci "penale"). Tak czy owak musze tam isc osobiscie (to oczywiste zreszta, byle tylko wystarczyl jeden raz).

Co do nowych kredytow, to sporo jest na stronach typu www.mutuionline.it.
Pozdr.
Chciałabym dowiedzieć się an jakich zasadach we Włoszech są przyznawane kredyty mieszkaniowe dla obcokrajowców.Jakie trzeba spełnić warunki finansowe i formalne by móc tam dostać kredyt w wysokości ok 150 tys.euro?Jak długo trzeba mieszkać na terenie Włoch ?
miesieczna rata kredytu nie powinna przekraczac 30% miesiecznego wynagrodzenia.. teoretycznie, zeby dostac kredyt (mam tu na mysli kredyty 100%) powinno sie miec kontrakt na czas nieokreslony od przynajmniej 2 lat... tak to przynajmniej wygladalo ponad rok temu...
martita, to zalezy, kazdy bank ma inne wymagania. Zalezy tez od zarobkow, od umowy. Im lepsza umowa i zarobki tym krotszy mozna miec staz u tego samego dawcy pracy. Wiele bankow trzyma sie zasady 30-35% miesiecznych dochodow to max rata miesieczna. Ale nie wszystkie. Dlatego warto jest sie zwrocic do konsulenta, ktory pomoze wybrac odpowiedni bank i moze tez zapewnic nizsze oprocentowanie. A to ze wzgledu na to, ze przekazuja danemy bankowi nie jedna a wiele praktyk miesiecznie i dzieki temu traktowani sa ulgowo.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia