smutno mi

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |
Przebywam we Wloszech od jakiegos czasu,ale nie czuje sie tutaj zbyt szczesliwa,wszyscy mi mowia "nie martw sie to tylko kwestia czasu i sie zaklimatyzujesz"problem nie jest w tym ze jestem daleko od domu,bo juz mieszkalam za granica,mimo ze nie jestem tutaj sama bo mam narzeczonego to czuje w nim tego oparcia i pomocnej dloni.Czasami sie zastanawiam czy warto bylo tutaj przyjechac.

Moze forum to nie odpowiednie miejsce zeby o tym pisac ale moze ktos cos mi doradzi.
wiesz co za wiele myślisz zastanawiasz sie czy warto bylo tu przyjezdzac?mysle ze na pewno tak.gdybys tu nie przyjechala zastanawialabys sie co by bylo gdyby???? tak wiec nie przejmu sie a na pewno dasz rade tym bardziej ze masz tutaj chlopaka
nie przejmuj sie.to kwestia przyzwyczajenia.ja tez jak pojechalam pierwszy raz mialam obawy.pojechalam z ludzmi ktorych wogole nie znalam.nawet byly chwile ze chcialm wracac.pewnie przechodzisz mala zalamke ale przejdzie ci.jesli sie myle i czujesz ze chcesz wracac to wracaj.3-mam kciuki i glowa do gory:):):):)stammi bene!
ja jeszcze nie jestem we Włoszech ale mam zamiar tam zamieszkac(za jakis czas)i tez sie zastanawim jak to będzie....
wydaje mi się,ze na pewno to jest kwesti przyzwyczajenia...co innego pojechac tylko na wakcje a co innego wiedziec, ze tutaj jest Twoj nowy dom:)
Jezeli masz jakies watpliwosci porozmawiaj o tym z Twoim facetem...przecież on tez zabiegał o to żebyś z nim zamieszkala...nareszcie jestescie razem to tez musicie sobie razem radzic we wszystkim!!!!Jestes daleko od domu...i pewnie dlatego ci jest smutno!!!
Ale kochana najwazniejsze to czyms sie tam zająć!!!koniecznie musisz miec prace..wkrecic sie w życie towarzyskie i bedzie dobrze:)ale pamietaj rozmawiaj o tym co Cie boli, martwi!!!!Nie mozesz byc tam "sama"bo przeciez oszalejesz!!!!
powodzenia:) ja wierze,ze bedzie dobrze!!!!
hejka! ja mam ten sam problem co ty... :( jestem tu dopiero 3 tydzien... i nie nawet nie mam sie komu z problemow zwierzyc, a czasami chcialby czlowiek z kims pogadac :( tez jestem z chlopakiem...ale przyjaciol jednak brak :( a z jakiego jestes miasta? ciao
ja jestem we wloszech od dluzszego czasu.poczatki sa zawsze trudne,przede wszystkim jesli sie zna slabo jezyk.nie zalamujcie sie.glowa do gory!to kwestia przyzwyczajenia.i bedzie ok. powodzenia! :)
no to ja coś tęż wiem na ten temat. Właśnie wróciłam do kraju. Była w Italii 1rok i 1m-c.już zaręczona i z początku wszysko byłóo świetnie do czasu gdy mój narzeczony nie umiał wybrać między mną i rodzicami
nuova ja mialam dokladnie taka sama sytucje. Tez bylam tyle czasu we wloszech i tez moj facet nie mogl wybrac. Ulatwilam mu to, sam odeszlam, chos serce bolalo i jeszcze czasem. Moze zabrzmi to jakos egoistycznie ale troche mi sie poprawil humor czytajac te slowa. Bo wiem chociaz ze nie tylko ja mialam tego typu problemy. Glowa do gory, kiedys bedzie dobrze
ja jestem z moim chlopakiem 3 tygodnie we wloszech u niego i przyznam ze to prawda ze czasami czuje sie bardzo zagubiony w tym "duzym swiecie", mimo roznicy wieku (jest troche starszy) mam wrazenie ze predzej ja dalabym sobie rade sama tutaj bez jezyka i znajomych niz on :) naprawde czasami mam ochote wyjsc z domu gdzies, pogadac z kims... ale to narazie niestety niemozliwe bo nie znam tu nikogo :( pozdrowionka dla wszystkich! buzka:*
malaMI19 po Twoim wieku widze Ze podjełaś decyzje w bardzo młodym wieku. Powiedz mi ile zanasz tego chłopaka ze podjełaś aż tak poważna decyzje aby zamieszkac w innym kraju.)
Hejka Malami!A ty z jakiego miasta jestes?Jezeli masz ochote to napisz do mnie na [gg] .Pozdrawiam
tel a co jej doradzisz. Sama dobrałaś partnera nie zgodnie z swoim typem osobowym. wiec nie oczekuj ze będziesz kochana i dowartościowana przes partnera. Moe sie z tobą założyć że nigdy nie będziesz do końca szczęsliwa. Tak to jest jak do tych spraw nie podchodzi sie z rozsądkiem i sie łapie na śmieszne sms. A póżniej opinia że Polacy mało romantyczni. Szuka sie partnera zgodnie ze swiom typem osobowym)))))
inf nie wiesz jak sie poznalam ze swoim partnerem to czemu sie odzywasz?nie jest twoj interes i nie mam zamiaru nikomu doradzac,a ze podalam swoj numer gg to moj problem,nie wiesz po co to sie nie odzywaj,jezeli tak wygladaja twoje porady to lepiej sie nie odzywaj tutaj na ten temat tylko idz w inny dzial i tak sie wypowiedz.Zegnam!
tel nie ważne w jakich okolicznościach kogoś poznałas. Za duzo poświęcacie dla partnera. jak już na początku to robicie to ózniej będzie gorzej. Powinąś wiedziec ze faceci najczęściej zdradają w zwiażkach kiedy śa bardzo kochani i szczęśliwi. Robią to z nudów. Tym grozniejsze jest to im bardziej podoba sie innym kobietą. Masz racje trzeba sie wynosić.Zyczę jednak miłości i szczęscia w związku)))
tel moge wiedziec skad jestes? tak mniej wiecej gdzie mieszkasz.chcem z toba poklikac,jesli chcesz.. gg.jeszcze nie mam niestety..:(
inf jezeli partner bedzie chcial zdradzic to i tak zdradzi,niezaleznie od tego czy jes dasz mu caly swiat czy nie,taka jest prawda,sorry za moje ostre slowa ale nie lubie gdy ktos pisze "trzeba dobierac partnera itd"znasz jakis sposob na dobranie?moze isc do wrozki?
Witaj Zina!szkoda ze nie masz gg ale moze masz jakis innym komunikator lbu jak wolisz mozesz podac adres emailowy to do ciebie napisze.Pozdrawiam
tel podaje ci jeden :) [email] bedzie mi milo pisac z toba :)
zina-napisalam ci emaila na ten adres ktory mi podalas.Greetings :)
tel narazie nic nie dostalam..ide zobaczyc...pa :)
witajci to znowu ja i ciągle jest mi bardzo smutno, nie mogę się pogodzić z moją sytuacją rok minął a ja zostałam sama samiusieńka, nawet jeśli kiedyś przyjdzie to lepsze jutro to i tak jest mi źle.
tel..juz ci odpisalam :) czekam...
Ja tez juz ci odpisalam :)
Dziewczyny na emigracjii glowa do gory maly okres depresjii to chyba kazdy emigrant posiada, nowy kilat novi ludzie kraj, daleko od rodziny ,ale nie jest tak zle zacznij myslec pozytywniej o sobie i swoim zyciu ,poszukaj prace , znajdz przyjaciol zobazcysz ze wszystko sie zmieni . Widzisz nie jestes tutaj sama wiele emigrantek taki okres przeszlo ale po czasie sie przyzwyczaisz znajdziesz przyjaciol nie zamykaj sie w sobie i wyjdz miedzy ludzi , Np.wypady z twoim TZ wraz z przyjaciolmi , praca i zobaczysz nie jest tak zle .
aniytek 81 a nie czasem ci płacą za to aby szukać żony dla Włocha. bo mi nie dawno znajomy Włoch opowiadła ze zan 2 takie Polki którym płaca Włosi aby poszukały im męża. To nie jest żart. Bez komntarza
Drogi INF twoja wypowiedz powyrzsza ukazuje jak bardzo niskie instynkty toba kieruj przyklad twoja glupia wypowiedz i do tego jeszcze nie na miejscu no ale by bylo jak najmniej takich POPROSTU GRATULACJE Po drugie poprostu rozumie nie ktore osoby na emigracjii i proponuje nie zamykac sie w sobie wysc do ludzi poznac pare ciekawych osob zrealizowac sie w pracy .
Inf garaluluje naprawde gratuluje i zycze udanej lektury widze ze sledzisz moje posty to barzo mile ze tak bardzo cie interesuja moje wypowiedzi ,i w kazdej bierzesz czynny udzial ahahahahhahaha jescze jeno proponuje ci pare razy zmienic nicka wiesz tak zeby bylo lepiej prowokowac gratuluje inspiracjii i kreatywnosci co do powyrzszego postu WIESZ SAMA BYM NA TO NIE WPADLA aahahhahahhhano no masz pomysly ahahahahah
aniytek 81 ja na to nie wpadłem tylko to mi opowiedział zanjomy włoch. Bez komentarza
Bracie to jakich ty przyjaciol masz ?????RANY BOSKIE !!!
aniytek 81 jakiś dziwnych bo nie trzymają ze swoimi i chętnie udzilają informacji. Bez komentarza
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 33
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia