Prośba do osób z Florencji lub Bolonii

Temat przeniesiony do archwium.
Mam prośbę: na początku grudnia wybieram się do Florencji. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaka pogoda jest tam zazwyczaj o tej porze roku ? I może ktoś z Was wie, jak najprościej i najszybciej można się dostać z lotniska w Bolonii do Florencji (starówka). Pozdrawiam :).
pogoda taka jak u nas w listopadzie. mrozow raczej nie ma, ale ciapa, chlodno, mokro i wilgotno
Na poczatku grudnia moze byc juz mrozno - co znaczy bardzo zimno, bo jest wilgotno. Jak ktos przezyl takie zimno to wie o co chodzi. Mimo wszystko biorac pod uwage pogode w tym roku, nie do przewidzenia, radze sledzic pogode na pare dni przed wyjazdem.rnZ lotniska w Bolonii nalezy jechac autobusem lotniskowym (navetta) do dworca glownego (Bologna Centrale)ok 25-45min zaleznie od ruchu, i stamtad jechac pociagiem do Florencji ok 1h, na dworzec Santa Maria Novella (to jest dworzec glowny we Florencji), bo zdarzaja sie tez pociagi z Bolonii, ktore tylko "przelatuja" przez Florencje, i zatrzymuja sie na pobocznych stacjach, takze nalezy uwazac na dworzec docelowy.
Bardzo serdecznie dziękuję Wam obu :). Informacje o pogodzie nie podniosły mnie na duchu, ale mam nadzieję, że miasto, zabytki, muzea i caffeterie wynagrodzą ów klimatyczny dyskomfort :).

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia