praca na wakacje

Temat przeniesiony do archwium.
Podczas następnych wakacji chciałabym wybrac się do Włoch i znaleźć tam pracę w charakterze ,np: sprzątaczki,opiekunki,kelnerki. Czy ktoś ma takie doświadczenia??czy trudno dostać taką pracę??licze na pomoc:)
Pracy szukaj przez jakąś legalną firmę,najlepiej włoską bo działają zgodnie z prawem(legalność sprawdzisz w Ministerstwie Pracy.Pamiętaj,że legalna firma nie pobiera żadnych opłat za pośrednictwo bo to pracodawca płaci za znalezienie pracownika a nie pracownik za znalezienie pracodawcy).Musisz znać przynajmniej w stopniu komunikatywnym język włoski.Zapamiętaj jeszcze jedną ważną rzecz.jeśli ktoś ci proponuje pracę hostessy to znaczy,że szuka prostytutki do nocnego klubu.Bo hostessa we Włoszech jest niczym innym jak prostytutką.Poczytaj też różne tematy na temat pracy au pair,opiekunek itp.
Tylko czytając zwróć uwagę na wpisy ludzi,którzy odkryli,że stale jedna i ta sama osoba pod różnymi nickami(Izuczia,Ania,Kasia itd.)oferując pracę opiekunek,sprzątaczek itd.a w rzeczywistości jest to praca w nocnym klubie.Będzie ci kadzić,że nie musisz znać języka,masz tylko ładnie wyglądać i namawiać klientów do zamawiania drinków a będziesz zarabiać po kilkadziesiąt euro za godz.co jest wielkim kitem.Właśnie ich łupem stają się takie młode osóbki szukające pracy na wakacje
cenzura-absolutnie z toba sie zgadzam.dziewczyny ktore wybieracie sie do w£och.miejcie oczy szeroko otwarte.pozdrawiam.milego dnia..
Ja też życzę miłego dnia.
Mam nadzieję,że jeśli teraz dziewczyny zaczną myśleć to nie wpadną w szambo. Dobrze,że od wakacji trwała akcja przemawiania dziewczynom do rozumu,z różnym skutkiem ale sporo udało się uchronić.
Ja w te wakacje pracowalam jako kelnerka, w hotelu.Prace znalazlam sobie sama.Wystarczy w wyszukiwarce wpisac "cerco lavoro".Wyswietlaja sie rozne stronki.Musisz okreslic w jakiej branzy i ewentualnie w jakim regionie.Ja w zeszlym roku wysylalam swoje cv gdzie sie dalo, restauracje, hotele.Dlugo nikt sie nie odzywal...ale w koncu :)Tylko zacznij juz teraz, bo troszke trwa zalatwianie przez nich formalnosci, dlatego nie rob tego w ostatniej chwili, bo nie zdaza zalatwic Ci wszystkiego.Mysle ze nie jest trudno, w sezonie jest zapotrzebowanie:)Wazne jest tylko zeby trafic w jakies mile i sympatyczne miejsce...ale tego niestety nie da sie przewidziec i sprawdzic wczesniej.Ja np. trafilam do miejsca troszke toksycznego:/Dlugo by tu opowiadac...ale teraz juz wszystkie zle mysli i wspomnienia odeszly w niepamieć:))
...bylabym zapomniala...POWODZENIA!!!!:)))
dzięki serdecznie:)a powiedzcie mi w jaki region najlepiej się udać żeby przy okazji skorzystać z mijających wakacji,poznać i zobaczyć to co najpiękniejsze we Włoszech?
Czesc, ja polecam poludnie Wloch Calabrie jest tam bardzo pieknie, a miasteczka to m.in Crotone, le Castela do morza masz jakies 50 metrow. Polecam bylo slicznie a.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia