Jak sprawdzić nostryfikację

Temat przeniesiony do archwium.
Witam ;proszę o informację czy jest mozliwość sprawdzenia gdzieś w Ministerstwie Włoch [oczywiście poprzez rozmowę telefoniczną bo obecnie jeszcze jestem w Polsce]mojej nostryfikacji dyplomu pielęgniarki[czy juz gotowa i czy papiey moje są przygotowane do wysłania do Polski]jaka kompetentna osoba i z jakiej włoskiej instytucji mogłaby mi udzielić takiej informacji?????????związałam sie przez pewną firmę pośrednictwa pracy [firma z siedzibą we Włoszech -włoski pośredniak]lecz zaczynam sie trochę niepokoić bo termin wyjazdu sie zbliza [praca jako pielęgniarka w IT.]a firma nadal twierdzi ze jeszcze nie wróciły moje papiery z Włoch[wtym nostryfikacja]i kaza mi czekać;rozumie chyba kazdy jak sie teraz denerwuję;czy jest mozliwosc zebym sama mogła sie skontaktowac z Min.Włoskim czy inna instyt.i sama sie dowiedziała na jakim etapie jest proces uznaw.moich kwalifik.zawodowych???????????
witaj musisz zadzwonic do rzymu do ministerstwa zdrowia tam ci wszystko powiedzą i dokładnie wyjasnią
Możesz do nich wysłać maila.Na odpowiedź czeka się do 3 dni,chętnie udzielają odpowiedzi
Napiszcie prosze jaki jest adres e-mail do Ministerstwa Zdrowia w Rzymie bo też jestem tą sprawą zainteresowana.Pozdrawiam.
jeśli chcesz telefonicznie podaję numer [tel]w godzinach 12-13 Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Problem w tym że na stronie Ministerstwa Zdrowia w Rzymie napisano w sprawie nostryfikacji: Ai sensi del D.Lgs. 196/2003, "Codice in materia di protezione dei dati personali", non potranno essere fornite telefonicamente informazioni sullo stato delle pratiche.Dlatego obiawiam się, ze nic na temat nostryfikacji nie powiedzą. Czy jest ktoś kto nostryfikował sam dyplom ukończenia studiów, ile czasu czeka się na nostryfikację?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Kultura i obyczaje

»

Pomoc językowa - tłumaczenia