Dyplomy kosmetyczki w Lombardi

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 51
poprzednia |
Witam wszystkich, czy ktos sie orientuje jak to jest z tymi naszymi dyplomami? Juz mnie to wkurza, bo Ci Wlosi sami nic nie wiedza...Moze kochana Dee by cus podpowiedziala. Czy moje dyplomy z polskiej szkoly kosmetycznej i kursow paznokci tutaj maja wartosc, czy musze robic szkole jeszcze tutaj???
wydaje mi sie, ze jezeli sa one rowniez anglojezyczne to nie potrzeby powtornego uczeszczania na kursy...? moze sie myle, nie jestem pewna
nie maja zadnej wartosci :) ale jesli masz udokumentowany staz pracy albo jakies praktyki, to mozesz smialo tlumaczyc :)
no dobrze, a sam fakt skonczenia studiow licencjackich pod kierunkiem kosmetologia, i praca 3 letnia we wlasnym zakladzie?
nie no spoko, z licencjatem i 3 letnia praktyka to znajdziesz :)
no wlasnie to mnie chyba ratuje ale ja sie boje o sprawy jezykowem bo jesyka ucze sie sama i na poziomie kontaktowym jest naprawde ok, ale mi chodzi o te pojecia dotyczace zawodu, boje sie ze jak jakas klientka zapyta ci ja robie, a ja nie bede wiedziec jak jej to po wlosku wytlumaczyc bo jeszcze takimi slowami nie operuje...
nie prawda!!!jak jeszcze bylam w Polsce to zrobilam kurs na przedluzanie paznokci i nie pracowalam w zadnym gabinecie kosmetycznym, bo mialam inna prace, robilam tylko w weekendy zeby sobie dorobic (w domach).... a we wloszech od miesiaca przedluzam paznokcie (plus inne rzeczy) w gabinecie kosmetycznym, tylko ze nie pracuje tam powiedzmy 8 godz. dziennie jako kosmetyczka, a tylko jak ma osobe chetna na przedluzanie paznokci to dzwoni do mnie i robie paznokietki w jej gabinecie, ona bierze 10% z ceny, ja pozostala czesc :D
ps. mam kurs w j. polskim i nawet mi tlumaczyc nie kazala.A wiec mozna powiedziec ze nie interesowalo ja to czy w rzeczywistosci cos mam ....
no ale z drugiej strony nie powiedza mi ze 3 lata we wlasnym zakladzie to wlasciwie oni nie maja pewnosci, ze ja tam rzezcywiscie jakies zabiegi wykonywalam?no bo to niby moje to ze niby moglam miec pracownikow itp
wiesz, na rozmowie kwalifikacyjnej beda Cie na bank pytac z teorii, przydaloby sie zebys potrafila opisac przynajmniej najprostsze zabiegi...
Mysle, ze najlepszym dla Ciebie rozwiazaniem byloby jakies przyuczenie do zawodu.... tutaj kosmetyka jest na troche wyzszym poziomie niz w Polsce, wiec bedziesz miala okazje poszerzyc swoje umiejetnosci. Poza tym tak najlepiej nauczysz sie fachowego jezyka.
aha :) i ile razy w ciagu tego miesiaca babka do Ciebie zadzwonila ? Tipsy mozna tez robic w domu sasiadkom .... na jedno w sumie wychodzi.

Mah, ja mowie o jakiejs pracy na poziomie
wlasnie tak o tym myslalam, ze przed jakimkolwiek rozpoczeciem szukania tam pracy, przygotowalabym sobie tlumaczenie tych zabiegow ktorych np uczylam sie na studiach i ogolnie wymienila, jakie jeszcze urzadzenia poznalam typu lasery itd a jak by zobaczyli czego jeszcze nie znam no to chyba by mi powiedzieli, ze musze jeszcze poznac takie, ktore oni posiadaja w gabinecie...wtedy juz bym byla spokojna no i ewentualnie by mnie wzieli na jakis tydzien sprawdzenia, napewno bede sie staral dobrze przygotowac, tylko o to slownictwo to chodzilo mi glownie o te wszytstkie choroby i dolegliwosci, o ktore zazwyczaj musze sie pytac klientek przed wykonaniem czegokolwiek, no ale chyba poszukam gdzies jakis ksiazek np dla lekarzy, z tlumaczeniami wloskimi, to napewno pomoze
tak tez robie, ze na boczku robie sasiadkom :D, robilam tylko 3 razy u niej, bo nie mialam sama czasu.sama biore po 40 e za zrobienie , a u niej mam na czysto ok 60 e.no ale mi to pasuje, dorabiam sobie, a w sumie sie nie napracuje ciezko 3 h i 60 e to nie malo, nigdzie tyle nie zarobie :P ... to chyba jest praca na poziomie ....
3 godziny? ja robie w 2 i w sumie tipsy robie od 4 lat
no ale to jest przeciez jakis bzdet na czarno
nie wiem gdzie ty te tipsy tam produkujesz archaniol, ale dziewczyna zapytala o realia w Mediolanie.
poza tym ok na czarno zarobi sie zawsze wiecej, ale przeciez trzeba myslec o emeryturze,na nia trzeba miec prace zarejestrowana...
jaki bzdet na czarno???zapytala tez o kurs z przedluzania ....a jesli chodzi o 3 godziny to juz moja sprawa ile czasu robie,jak zechce to nawet 5 godzin moge robic :) przepraszam bardzo ze sie wogole odezwalam, tu juz nic nie mozna napisac, bo sie przywalacie do wszystkiego!!!
no prosze jaka obrazalska :)
przeciez ja sie do niczego nie "przywalalam" ciekawi mnie tylko czy poprostu z pelnym kolorowym zdobieniem, czy np tylko z bialym french'em czy tez pracujesz na frezarce czy pilnikami, w tym sensie...nie trezba sie od razu na mnie denerwowac
przy 5 godzinach to musialabys chyba zafundowac im telewizje, albo krzesla czy fotele z masazem tyleczka, zeby wytrzymaly:)
napisalam ze nie jestem profesjonalistka w tym temacie, frech robie recznie nie na zadnych tipsach french, zdobienia rowniez wykonuje, pracuje pilnikami, ostatina warstwe wyrownuje frezarka. zawsze praktycznie mam zlecenie na french albo koncowka z brokatem.nie napisalam ze zawsze robie 3 h przenosnie napisalam ze za 3 h 60 e to jest spoko.nie napisze chyba 2 h 13 min.pozatym nie sledze zegarka jak robie, jak klijentka siedzi spokojnie robie tez w 2 godziny, jak natomiast wylazi palic papierosa czy inne rzeczy, czas sie wydluza, nikogo nie poganiam.i sie nie denerwuje na ciebie ... tylko poprostu drazni mnie atmosfera na tym forum, kazdy kazdemu dowali chce... no ale ok, wasza sprawa.
dobra dziewczyno , ale nie denerwuj sie. to jest forum -dyskusyjne-
forum dyskusyjne - tak !co nei znaczy ,ze musialas w taki sposob do neij pisac!dyskusje mozna prowadzic tez w inny sposob....
ale mi sie w taki sposob podoba.
hihi, ech ten huragan Emma...hihi
Emma to w PL :) u mnie dzis bylo 25 stopni ... :) Dlatego tez dzis wyjatkowo dobra i uprzejma jestem ....
moja rada jest taka: zrob sobie tlumaczenie dyplomu, po za tym z tego co sie orjentuje - aby podjac prace w jakims salonie kosmetycznym we Wloszech to przede wszystkim musisz pokazac co umiesz... jesli jestes dobra to cie przyjma, jesli nie odpowiada im to nie.. ewentualnie jakbys chciala podjac prace w jakims miejscu naprawde na poziomie, moze popros o staz, o praktyke, napeno na poczatku nie za duzo zarobisz, ale nawet jakbys miala zmienic kilka miejsc za mala kase, to zawsze bedziesz miala referencje. Zalezy czego oczekujesz - czy odrazu zarobku czy czy praktyki. Mozesz pomyslec rowniez o wynajeciu miejsca w jakims studiu kosmetycznym, mam tu na mysli zalozenie wlasnej dzialalnosci i placenie wynajmu malego gabinetu..
A Achaniolke widzialam przy robieniu tipsow, i moge powiedziec, ze pomimo swoich 2h i 13 min ;) jest dobra w tym co robi:)
Aniu też jesteś mistrzynią w swojej dziedzinie .DDDD
gajowy/a nie wiedzialam, ze ty to plec piekna, w kazdym razie bardzo mi pomoglas dziekuje
a ty zawsze info masz cos do powiedzenia.a ja ci powiem tak:lepiej byc mistrzynia w jednej dziedzinie jak zerem w wielu dziedzinach :D
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 51
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia