Witam wszystkich bardzo serdecznie,
od 1 lutego mam zaczac prace we Fiorano Modenese. Chcialbym sie dowiedziec, ile wynosi miesieczny koszt wynajecia malego mieszkania oraz pokoju na stancji w tej okolicy (Maranello, Fiorano, Sassuolo)? Mam propozycje wynajecia samemu mieszkania 35m2 za 400E + oplaty (pracodawca znalazl mi cos takiego), ale nie wiem jak to sie przeklada na wloskie realia? Szukam tez osoby ktora pomoglaby mi w codziennej nauce wloskiego (moj przyszly pracodawca zgodzil sie, abym przez jakis czas na poczatek porozumiewal sie z nim tylko po angielsku ale oczekuje ode mnie, ze w ciagu pol roku bede w miare parlare italiano :)
Jestem inzynierem i bede tam pracowal w przemysle elektromaszynowym, na poczatek zaproponowano mi ok. 1500E netto z mozliwoscia awansu w najblizszym czasie. Zakladajac, ze wynajme wyzej wspomniane mieszkanie i bede sie sam zywil - ile realnie bede w stanie miesiecznie zaoszczedzic? Pytam o to, poniewaz w Polsce zostanie zona ze 'szkodnikami', ktora docelowo ma do mnie dolaczyc za niecaly rok, w zwiazku z czym przez jakis bede musial jej wysylac mala sumke na przezycie.
Z gory serdecznie dziekuje za wszelka pomoc i wyjasnienia, pozdrawiam