praca czy warto ?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
Moj maz dostal propozycje pracy w sektorze METAL MECCANICO na stanowisku PERITO TECHNICO. Na poczatek zaproponowali mu 1060 euro netto( bedzie zaczynal od 4 klasy ) i umowe na 12 miesiecy potem najprawdopodobniej na czas nieokreslony.Czas pracy od poniedzialku do piatku tylko 8 godzin dziennie.
Czy sadzicie ze warto zastanowic sie nad ta propozycja czy placa jest jednak niezbyt wygorowana?
Pozdrawiam i zycze wszystkim milego dnia.
Pensja, jak dla zaczynajacego "perito tecnico di 4° livello" moze byc.
Choc oczywiscie "wygorowana" nie jest - ale nie wiem, jakie macie oczekiwania co do pierwszej pensji.
Pozdrawiam
Osobiscie uwazam, ze jak na poczatek, to placa jest przyzwoita. Nie wiem, w jakiej czesci Wloch mialby pracowac Twoj maz, wiec trudno mi powiedziec, jak to wyglada na tle tamtejszych zarobkow, w kazdym razie propozycja jest godna rozwazenia.
tez uwazam, ze propozycja jest przyzwoita (pewnie, bywaja i lepsze ale tez i gorsze:))
ta pensja to jedna wielka kpina? chyba dla rumunów? odlicz za mieszkanie gaz światło + zycie auguri zyczę .Wiem bo pracowałam tam
Jesli maz jedzie sam, to powinno mu wystarczyc...Ogolnie patrzac na rynek pracy, a przede wszystkim na pensje, to ta propozycja jest ok...Jasne , ze we Wloszech jest drogo(sama tu mieszkam wiec wiem), ale pensje wcale nie sa tak wysokie jak mogloby sie wydawac..Przecietny impiegato zarabia 1200euro...
pozdrawiam
Pensja dla Rumunow? Jedna wielka kpina?... Laretta, moze i pracowalas we Wloszech, ale chyba nie jestes zbyt zorientowana w realiach wloskich zarobkow. Autorka postu pisze o poczatkowej pensji dla czlowieka, ktory zaczynac bedzie od 4. poziomu, nie o wynagrodzeniu dla menedzera z 10-letnim doswiadczeniem... Tak sie sklada, ze na poczatek firmy oferuja np. mlodym wyksztalconym Wlochom (nie Rumunom...) od 850 do 1000 euro, wiec pensja jest jak najbardziej normalna. Z czasem zapewne bedzie ona wzrastac.
Deelaylah-popieram ciebie calkowicie.moj brat pracuje w Umbria w sektorze metal meccanico i tez zaczynal od 850 euro miesiecznie a teraz po kilku latach zarabia 1350euro,a jak robi nadgodziny to zarabia wiecej.kilka dni temu zatrudnili go na sta£e i bedzie zarabiac jeszcze wiecej.pozdrawiam..
Witam i dziekuje za Wasze wpisy.
Postanowilismy ze maz przyjmie ta prace.Narazie bedzie pracowal na miejscu ale po 3 , 4 miesiacach ma pracowac przede wszystkim na wyjazdach wiec i wyplata bedzie wyzsza.Czas pokaze czy warto bylo przyjac ta oferte pracy.
Pozdrawiam serecznie
Temat przeniesiony do archwium.