Profesor w Italii

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie... czy ktos wie ile zarabia nauczyciel w szkole sredniej na Calabrii?
Jestem Wlochem i mama pracuje jako nauczycielke jezyka wloskiego w srednej szkole...i mieszkam w Kalabrii...
Zalezy od nauczycielki...ale srednio 1500 euro...
Pozdrawiam :)
Przyznaję, że jestem pod wrażeniem. Jeżeli jesteś Włochem i piszesz po polsku tak dobrze, lepiej od autorki (autora?) pierwszego postu ("na" Kalabrii), to gratulacje absolutnie Ci się należą. Pozdrawiam.
Eheh...dziekuje...ale przesadzasz :)
Jeszcze popelniam duzo bledow...ucze sie od lutego/marca...i to zasluga internetu...bo we Wloszech nie ma kursow...tylko pare ksiazek...ale na podstawowym poziomie... :P
Ale...dziekuje...komplementy zawsze popychaja isc dalej..
Pozdrawiam!
Piszesz naprawdę bardzo dobrze, zwłaszcza, że uczysz się od niedawna. "Popychają iść dalej" nie jest poprawne. Po polsku, w języku potocznym, używa się raczej zwrotu "popychają do przodu". Pozdrawiam serdecznie :)).
Dziekuje za korekte :)
Ach PieroA, musisz wiedzieć, że ja strasznie kocham Włochów (wszystkich, 60 mln na świecie, nie wyłączając Ala Pacino, rzecz jasna:):)) Co robisz w Polsce? Dlaczego akurat Polonia? Chciałabym posługiwać się włoskim tak jak ty posługujesz się polskim:). Słuchaj, mój drogi Italiano(mam nadzieję, ze się nie obrazisz:), potrzebuję stronki jakiegoś portalu internetowego, coś na kształt onetu czy wp, chodzi o ćwiczenie języka, o nic więcej, zapewniam cię:) Pozdrowienia e grazie!
entra sul - www.virgilio.it ... oppure - http://www.libero.it/
Grazie mile, choć nie ukrywam, że bardziej usatysfakcjonowałaby mnie odpowiedź Piero:) To żart oczywiście. Ciao!
PieroA, ti ho scritto una meil forse una settimana fa, ma tu non rispondevi ... perche ?
Non ho ricevuto mail da parte tua...nn so
Pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Studia językowe