Może ktoś może mi odpowiedzieć na moję pytanie. moje permesso będzie gotowe na 17 stycznia czy moge je odebrać w innym terminie na stronie Questury jest taki zapis "La documentazione potrŕ essere ritirata dagli interessati esclusivamente il giorno in cui il nome appare sulla lista presentandosi presso la Questura"
rozumiem, ze chodzi Ci o pozniejszy termin? Ja swoje permesso odbieralam 2 miesiace pozniej, nie bylo zadnych problemow.
[konto usunięte]
07 sty 2007
oczywiscie , ze mozesz je odebrac pózniej, nasi pracownicy odbieraja je nawet po 6 miesiącach.
pozdrwawiam!
lidka_38
07 sty 2007
dzięki uspokoiłaś mnie też wydawało mi się że to jest niemożliwe żeby wyznaczony był dokładnie jeden dzień myślę że ten termin oznacza że dopiero po 17 01 bedzie gotowe Pozdrawiam
ilecka
07 sty 2007
Dziwne, bo to znaczy, że "dokumentacja będzie mogła być odebrana przez osoby zainteresowane WYŁĄCZNIE dnia, w którym jego nazwisko będzie widniało na liście, stawiając się w questurze".
Dziwne to, no ale każda questura działa na inny sposób.
deelaylah
08 sty 2007
Radze zadzwonic lub wybrac sie do kwestury i zapytac, bo rzeczywiscie kazda kwestura rzadzi sie swoimi prawami. To, z czym np. w Rzymie czy Florencji nie ma problemu, w Palermo badz w Bolzano moze okazac sie problemem, i to sporym. Skoro na stronie kwestury jest tak napisane, to lepiej sie dowiedziec "u zrodla", zeby nie bylo watpliwosci.