polskie sklepy w Mediolanie

Temat przeniesiony do archwium.
czy są polskie sklepy w Mediolanie, tzn. prowadzone przez Polaków albo z polskim jedzeniem? Czy jest jakieś miejsce gdzie się Polacy zbierają, spotykają - jakiś pub, knajpka? Poszukuję rodaków którzy prowadzą na północy Włoch własną działaność gospodarczą i sobie radzą albo pracują u Włochów na etacie pozdrawiam Daria [email]
Tez sie interesowalam kiedys tematem polskich sklepow w Mediolanie ale jesli sie nie myle to chyba nie ma. Znalazlam natomiast sklep ukrainski czy rosyjski :-) W sumie podobny. Jest bardzo blisko corso Buenos Aires, jak cie mimo wszystko interesuje to daj znac wygrzebie adres bo mam gdzies zapisany. A moze sie myle, nikt nie wie czy istnieje sklep polski??
Pozdrawiam
polskiego sklepu nie widzialam, wiem ze podobna na cascina gobba na parkungu w niedziele ukraincy sprzedaja rozne rzeczy z ich stron a takze polska kielbase ecc... Nie wiem nigdy nie bylam.

A gazete Nasz swiat mozesz zamowic w kiosku.
jest Polski sklep, w którym można kupić nawet przez internet a i ceny nie są wysokie...byłam w sobotę i wyniosłam 4 reklamówki jedzonka, w tym świeży sernik prosto z polski i chleb:)mają też wędliny, mięso itd. na stronie internetowej nie mają wyszczególnionych wszystkich produktów, więc najlepiej pytać przez maila....a nazywa się "polandia",
co więcej, właściciel mówił,że wysyłka do całych włoch do 10 kg to 10 euro...
a jeśli chodzi o polskie produkty to niektóre rzeczy można znaleźć w lidlu: ogórki konserwowe, czerwoną kapustę w słoiku, buraczki, musztardę, biały serek, a w eurospinie dziś znalazłam kefir:)
ale o tym już chyba ktoś pisał
Sa tez w eurospinie delicje.pomaranczowe i malinowe:)W czerwonym pudelku z napisem Berry Cake.
Witam wszystkich!Chcialbym sie pochwalic ze tez mialem okazje odwiedzic Polski sklepik"Polandia" w Milano!Zakupy choc niewielkie zrobilem fotke tez:)I z tego tez miejsca pozdrawiam Iwone(jesli dobrze pamietam)i meza jako wlascicieli sklepiku i wszystkich szanujacych sie Polakow!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia