czy wiecie cos o Rimini

Temat przeniesiony do archwium.
chcialbym wiedziec czy to jest duze miasto rimini ile tam zamieszkuje osob ile jest zakladow pracy i jeszcze jakas rozrywka i jak daleko od morza
miasto nie jest duże, jest tam mnostwo Polakow i Niemców...Co do zakladow pracy - nie wiem.Leży nas samym morzem...Mnie osobiscie nie bardzo sie podoba, nie odczuwam jakos tego klimatu Włoch..I morze też jakieś nie-włoskie...Ale bylam tam tylko kilka dni, wiec moja opinia nie jest zbyt miarodajna...
Rimini lezy nad samym morzem. Miasto jest ladne. Ma ok. 150.000 mieszkancow. Jest to miasto typowo turystyczne i jakis wielkich zakladow czy fabryk to tu nie ma.Przewazaja hotele i restauracje. Rozrywek jest sporo(kina, dyskoteki) zwlaszcza w sezonie, ktory zaczyna sie koncem wiosny.
Co do tych mnostwa Polakow to przesada. Mieszkam tu 3 lata i Polakow moge policzyc na palcach jednej reki (tych mieszkajacych tu). Niemcow jest duzo, ale tylko w sezonie.
miasto nie jest jakies ogromne ale bardzo ladne i przyjemne. Mialam okazje byc tam kilka razy i mi osoboscie bardzo sie podoba.Rzorywki tez sie znjada. Co do pracy itd nie jestem zorientowana ale zgodze sie ze jest tam duzo barow i restauraji wiec jesli intersuje cie tego typu praca to bez problemu mozna ja znalesc wlasnie w gastronomi.
obietivo lavoro teraz oferuje na skladanie silnikow w rimini czy moze ktos wie jaka nazwa tej firmy jesli niema skladania silnikow na wydzial mechanicxzny to moze to byc jakis walek z ich firmy serdecznie z gory dziekuje za wczesniejsze wypowiedzi jestescie swietni
czesc kiedy wyjezdzasz, ja wlasnie 5 mc temu z ta firma wyjechalem,prawdopodobnie bedziesz w gradarze 40km od rimni obiettivo lavoro tak zawsze klamie, to co mowia to moze jest 40% prawdy,jeszcze nigdy nie zaplacili zgodnie z kontraktem,terminowo i bez pomylki, ale robota lux, jezeli pracowales w komunizmie w polsce to tu njest to
pozdro
dereklmx ja wyjezdzam 10 lutego odpisz mi jakie warunki spania sa ile za spanie ile za wyzywienie placisz miesiecznie oraz ile ci zostaje euro coz ci moge jeszcze napisac jak sie czujesz iczy tam chcesz zostac na stale a czy podwyzki tez sa?? zgory dziex
moj nr [gg] napisz jak chcesz ,tak to nie podam ci takich szczegolow, bo mnie agencja namierzy a sa zlosliwi
pozdo
Szukam pracy w północnych lub środkowych Włoszech jako pokojówka.dziekuje za wszelka pomoc
o znowu Rimini..do polakow..tak wiem pisze to po raz nie wiem kwory..macie namiary na kelneroanie barmanownaie w rimini i okolicach? z mnie za dobra znajomoscia wlsokiego? blagam niech mi ktos pomoze ;(
aha po raz kolejny sorky za literowki
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia