outlety w Neapolu i Rzymie...?

Temat przeniesiony do archwium.
wiem, ze na forum jest duzo osob z Rzymu i Neapolu
na pewno znacie adresy outletów lub innych sklepów z ciuchami, do których warto zajrzeć....podzielicie się?
bardzo mi na tym zależy
pzdr:)
AG
Czesc!Jeden jest w Golfo del Tiquillo kolo Colleferro niedaleko Rzymu. Jest w czym wybierac.Pozdrawiam i udanych zakupow
Nie jestem moze znwaca tego tematu ale z tego co mi wiadomo to w okolicach Rzymu mamy:
1. Outlet Fashion District w Valmontone (na trasie Roma - Napoli)
http://www.fashiondistrict.it/index.asp?outlet=1

2. Outlet Castel Romano
http://castelromano.mcarthurglen.it/main.php?s=orari&lang=it

Pozdrawiam
DO obydwu jezdze regularnie... w zasadzie nie ma w czym wybierac.
Valmontone: duzo gospodarstwa domowego i najlepiej pojechac w okresie 6-20 stycznia, kiedy sa wyprzedaze zimowe, oraz po 08 wrzesnia, kiedy sa wyprzedaze letnie. W castel Romano (za Pomezia na trasie w strone Latiny) jest duzo bielizny i tam sa naprawde dobre ceny, ubrania w duzych rozmiarach, gospodarstwo domowe... ja nie bardzo mam w czym wybierac, bo raczej powtarzaja sie wszystkie rzeczy, ktore spotkasz w sklepach, w Rzymie... jest tez troche znanych markowych sklepow , typu dolce Gabbana, Versace, Zegna, Klein, nike, levis... nie ma za to butow, tzn sa, ale w cenach drozszych niz w Rzymie...
Jesli chodzi o Neapol, to polecam NOLA, to miejscowosc, do ok 40 km od Neapolu... jest tam mnostwo wszystkiego (bylam 3 tygodnie temu), tam jest prawdziwy hurt, to jakby przeladownia towaru, gdzie sprzedaje sie na wagony albo na tiry. Ceny faktycznie dobre, ale nie proponuje jechac na prywatne zakupy, bo sie pogubisz. Ja wjechalam na 4 godziny i wyjechalam z brytwanka do ciasta... :) dostalam krecka, zeby cos znalezc, to takich np 150 sklepow makro w jednym miejscu... wyglada to jak male miasteczko, albo enklawy podzielone na hale... kazde reparto jest odpowiedzialne za inny towar... wlasnie mam na biurku spis firm i wystawcow, wiec zobacz, co proponuja na stronie: www.cisnet.it - nie jedz na 1 dzien... nie zdazysz nawet zorientowac sie w towarze... Z mojego punktu widzenia, polecam najbardzie na takie zakupy centrum Rzymu i centrum Neapolu, po sezonach robia wyprzedaze, ze sami wlosi stoja pod sklepami od 5 rano... natomiast, jak ktos chce kupic ladne buty, to polecilabym przy fontanna di trevi - sa 2 sklepy z bardzo dobrymi jakosciowo butami, ceny , jak w Polsce, a po sezonie swietne oferty...
ej...bardzo wam dziekuje....duzo informacji:)
nie ma jak dobry research!
pzdr. i chłonę wszystkie wiadomosci, ktorymi mnie jeszcze uraczycie...
Ja w Vallmontone kupilam swietne markowe rzeczy po barzo przyzwoitych cenach. Zgadzam sie, ze warto tam zagladac zaraz na poczatku roku, badz tez juz w sierpniu, kiedy sa "saldi".
...troche odswieze temat... Czy ktos moze wie, gdzie jest najblizej Rzymu jakis outlet?
Chodzi mi o outlet, gdzie raczej mozna kupic ubrania, a nie AGD.

Dzieki.
to proste wpisujesz wgoogle wyszukiwarke slowkluczowe:outlet Roma... Outlet Napoli masz ze 20 adresow naraz..nie ma sensu wkurzac admina i przeklejac wszystkiego na fiolet....polecam na przyszlosc bardzie zaprzyjaznic sie Google
A Marysia wie ile jest zawartosci cukru w cukrze?...Marysia nie wiedziala..wowczas Googli nie bylo..hehehe
marysia 2, tylko nie spodziewaj sie jakis super okazji, bo outlety po pierwsze nie maja jakis super cen (do tego lepsze sa wyprzedaze), a po drugie oferuja na ogol kolekcje z poprzednich sezonow, ktore sie nie sprzedaly...
obnizki zimowe koncza sie jutro Marysiu
Znam google ...mniej wiecej... i moge sobie sprawdzic zawartosc cukru w cukrze ;-)
Obnizki moze sie i skonczyly ...nie zauwazylam... szczerze mowiac, ze sie nawet zaczely... bo nie chodze po sklepach...
Byla u mnie kuzynka i bardzo chciala outlet ...i jakos google pomogly mi slabo. Ostatecznie znalazlysmy jeden, ktory sie okazal zamknietydo 6 marca. W ostatnio weekend znalazlam jeden przypadkiem ...i rzeczywiscie jak dla mnie szalu nie bylo, ...ale moja kuzynka ma chyba inne podejscie do tego niz ja. ...jednak kuzynka wyjechala wczesniej ...bez zakupow w outlecie ;-)
zimowe zawsze zaczynaj sie zBefana..w tym roku jakos ciut wczesniej bo 4 stycz anie od 6 ..Befana to nasz Trzech Kroli..i trwaja do..prawie konca lutego ..niektore sklepy mialy do soboty 26 lut aniektore otwarte w niedziele rdo 27..nastepne obnizki beda w lipcu???cos mi swita ale nie jestem pewna// bylo o tym juz na forum..mozna przeczesac wyszukiwarke//..wydaje mi sie ze od 9 lipca do prawie konca sierp
teraz resztki z outletow moga byc wyprzedawane na mercato/ale to naprade resztki niemodne fasony typu spodnie zwysokim stanem czy wywatowane ramiona marynarek..doslownie moda z lat 80.. z przed 10 lat..po 5 ..10 eu/..Jest u was 1 dzien w tyg z ulicznym mercato?...:D
Marysiu ..z tym cukrem to wiesz o co mi chodzilo?..zalapalas czy nie?:D
Dziekuje. ....moja kuzynka, ktora ma inne podejscie do znanych marek niz ja ...chciala outleta ...a ja ledwo wiem co to jest ;-) I nie wyszlo, nie znalazlysmy ;-)
..prosze Marysiu ....Outlet – towar pochodzący z końcówek serii, nadwyżek produkcyjnych, licytacji, zwrotów konsumenckich, pozostałości niesprzedanych przez sklepy pierwotnego przeznaczenia danej marki. Są to kolekcje z ubiegłych sezonów, a także aktualne, zarówno w I jak i II gatunku, występujące często w niepełnych rozmiarach, lub zastępczych opakowaniach. Towar outletowy może również nie posiadać kompletnych metek oryginalnych (części lub wszystkich).
to taki nie uzywany ciucholand..wszystko nowe ale stare modele...jakby rzec 'zlosliwie' ...wszystko w stylu vintage..hehehe
Dziekuje za szczegolowa informacje ...mimo wszystko nie beda one raczej miejscem gdzie bede robic zakupy.
Dzieki.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka