Poszukuje wrocławian znających j.włoski

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |
Poszukuję osob z Wrocławia mówiących po włosku... czy są tacy na forum?
proszę o odpisanie!
ja jestem byla wroclawianka, teraz...umbryjka:))
ojej, jaka szybka reakcja!!!
no ja na przykład mogę się zgłosić:)
a co to za pilna sprawa?
gdzie mieszkałaś? widzę Cię dość często na forum?
ja poszukuję ludzi tutejszych, miejscowych... a wiesz, ze swojego czasu chciałam stworzyć tzw pomost uczelniany Wrocław - Wenecja... dziś jestem często w Rzymie... dalej działam na rzecz pomostów... ale o nieco innym charakterze...
Wroclaw - Srodmiescie
więc chodzi o następującą sprawę... wiem, ze nie mozna na tym forum pisac ofert pracy... i zastrzegam, ze to nie to! ja pracuję w turystyce, ostatnio, niestety przesadziłam z reklamą i zrobił się totalny bum! od 2 tygodni poszukuję kogoś, kto interesuje sie tego typu tematyką i mógłby mi pomóc. Oczywiście wszelkie szczegóły :) do uzgodnienia... potrzebuję kogoś, kto zna język włoski i odpowiadałoby mu poświęcić trochę czasu na pewne (ujmę to pokrętnie) zadania domowe :)
Ale teraz bywam we Wrocku (w Polsce ogolnie bardzo rzako - raz na rok), powod brak czasu.
Zas na forum wypowiadam sie. dosc czesto tlumacze oraz udzielam info odnosnie studiow w Italii
jakie to forum jest cudowne!
ja tez skonczylam studia we Włoszech - w Wenecji, na Ca'Foscari, to były fajne czasy... pamietam, ze od chodzenia po Wenecji w 3 miesiące zdarłam buty ;-)
ja studiuje w Perugii. dokladniej to nostryfikuje dyplom. jest fajnie ale z pewnych wzgledow to juz nie to samo kiedy studiowalam w Polsce (na Uniwerku Wroclawskim). Wtedy to bylo studenckie zycie:))
Teraz zalezy mi by jak najszybciej skonczyc studia i znalesc prace.
no faktycznie brzmi tajemniczo...
jeżeli zostawisz mi jakiś namiar (mail?) to skontaktuję sie z tobą i powiesz mi dokładnie o co chodzi. "turystyka" to bardzo ogólne pojęcie
nie wiem nic o nostryfikacji dyplomu, ale na szczescie poki co mi to nie grozi, a jesli chodzi o studia, to tez zaczynalam na UWroc... z jakiego jestes kierunku? ja przyznam szczerze, ze nadal studiuje... doktorat...
to juz 7 raz... nie mogę wpisać maila... za moment spróbuje ponownie!
a co skonczylas na Ca' Foscari i z czego robisz doktorat, jesli moge spytac (z ciekawosci)?
podaje maila w poszczegolnych odpowiedziach... jako calosc nie wchodzi!
italia
malpa
italiaitalia
kropka info ... czy ktos, cokolwiek z tego zrozumial???
jesli tak napisz , proszę w swojej odpowiedzi, a ja potwierdze... nie moge tego juz nawet zapisac slowami... ????!!!
chodzi o to ze ja juz studiowalam i obronilam sie w Polsce (skonczylam ekonomie na Un Wrocl) a teraz studiuje to samo we Wloszech. Polega to na tym ze na univ w perugii pokazalam program studiow zrealizowany w Polsce (oczywiscie zalegalizowany i przetlumaczony) i przez to zaliczyli mi czesc przedmiotow. Nie musze wiec studiowac od poczatku tylko z tzw rito abbrevviato.
italia.malpa. italiaitalia . info
no... przeszlo... ale niestety bez znaczka... tzn bez chiocciola... ;)
ojoj... zupełnie coś innego... filozofia...
filozofia i lettere na Ca Foscari... a sama filozofia w Polsce... i teraz nadal nauki społeczne: filozofia...
jak filozofia i lettere?? razem?
tak sie nazywa ten kierunek, ale nie sa to 2 kierunki razem, tylko jest filosofia e lettere lub tylko samo lettere... widzialam, ze jestes z Padwy... tam jezdzilam po ksiazki... i do Treviso... ale juz nie pamietam gdzie, bo to bylo prawie 7 lat temu!!! brrr!!! a mieszkalam w Mogliano Veneto...
moja znajoma skonczyla jezyk francuski na Ca' Foscari... wiem gdzie to jest.
no tak, ale Ca'Foscari ma kilka budynków w Wenecji, np języki miałam na Ca'Bembo, czy cos takiego, i kolo S.Polo, siedzibę uczelni jeszcze gdzie indziej... dużo biegania! nie bez powodu zdarłam podeszwy z butów :) jak przyjechalam do Polski, zorientowałam sie, ze po 4 miesiacach Wenecji mam dziury w kozakach!!! Ale juz polecam wszystkim cudowne poranki... zawsze bylam spozniona na zajecia, wielka pardubicka z dworca na uczelnie posrod kawiarenek i zapachu swiezo palonej kawy...
:-(
Ja jestem z Wroclawia i mowie po wlosku.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 32
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie